Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası’nın (HTK-SEN) inisiyatif almadan çalışma faaliyeti kara ulaşımında da etkisini gösterdi. 

HTK-SEN tarafından Hava trafik kontrolörlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için başlatılan İnisiyatif Almadan Çalışma Faaliyeti (İAÇ) hava taşımacılığında olduğu kadar kara taşımacılığında da etkili oluyor. 

Uçak seferlerinde yaşanan gecikme sebebiyle VIP araç seferlerinde olumsuzluklar yaşanıyor. 

Edinilen bilgiye göre transferlerini VIP araçlarla yapmak isteyen yolcuların havalimanı terminalinden belirsiz zamanlarda çıkması, önceden planlanmış transfer saatlerini etkiliyor. 

VIP Araç taşımacılığı yapan bir şirket yöneticisi, İAÇ faaliyetinin  transfer şirketlerini olumsuz yönde etkilediğini, zaman zaman yolcularla bu sebeple tartışmalar yaşadıklarını ve şirketlerin zarar ettiklerini belirtti. 

Durumun ilgili makamlarca ivedi bir şekilde çözülmesini arzu ettiklerini belirten şirket yöneticisi, İAÇ faaliyetinin devam etmesi halinde operasyonlarının yüksek sezonda daha da karmaşık bir hal alacağını ifade etti. 

HTK-SEN Yönetimi son olarak 20-30 Haziran tarihlerinde İnisiyatif Almadan Çalışma Faaliyeti'nde bulunmuş (İAÇ), alınan yeni kararla 3-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında da inisiyatif almadan çalışma faaliyetinin (İAÇ) icra edileceğini açıklamıştı.

Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu

AERONEWS24