Hollanda Adalet Bakanlığı, Bulgaristan'ın Avrupa'nın pasaportsuz seyahat sağlayan Schengen Bölgesi'ne katılmasına onay verdiğini ve uzun süredir devam eden muhalefetini sona erdirdiğini duyurdu.

Bölge Turizmine 12 Ay Canlılık Getirecek “Elite World Kuşadası” Açıldı Bölge Turizmine 12 Ay Canlılık Getirecek “Elite World Kuşadası” Açıldı

Hollanda'nın önceki muhalefeti, yolsuzluk ve göçle ilgili endişelerine dayanmaktaydı. Ancak yapılan açıklamada, Bulgaristan'ın artık Schengen'e katılma koşullarını yerine getirdiği belirtildi. Daha önce Avusturya gibi ülkeler, Bulgaristan ve Romanya'nın Schengen Bölgesi'ne dahil edilmesine karşı çıkmıştı.

Bulgaristan ve Romanya, 1 Ocak 2007 tarihinden bu yana AB üyesi olmalarına rağmen, birçok ülkenin muhalefeti nedeniyle henüz Schengen Bölgesi'ne dahil edilmemişti. Avusturya, özellikle AB'nin dış sınırlarında daha sıkı güvenlik sağlanması koşuluyla, Bulgaristan ve Romanya'nın Schengen Bölgesi'ne katılmasına ilişkin tutumunu yumuşatmıştı.

Schengen Bölgesi, AB ülkeleri arasında pasaportsuz seyahat imkanı tanıyan dünyanın en büyük pasaportsuz alanıdır. Toplamda 27 ülkenin üye olduğu bu alana, Kıbrıs, İrlanda, Bulgaristan ve Romanya dâhil değildir. Schengen Bölgesi, AB üyesi 23 ülkede uygulanmaktadır; ayrıca, Avrupa Ekonomik Alanı üyesi dört ülke (İsviçre, Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn) de bu bölgenin üyesidir.