Ramazan Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, toplu taşıma hizmetlerinin durumu merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, birçok ilde Ramazan Bayramı boyunca toplu ulaşım ücretsiz olacak.

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde bazı toplu taşıma araçları, 10 Nisan Çarşamba günü saat 00.00'dan 12 Nisan Cuma günü saat 00.00'a kadar ücretsiz olacak. Bu kapsamda, Başkentray, Marmaray, İZBAN Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Metro hattı gibi seferler ile bu hatlara bağlı belediyelere ait toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de Ramazan Bayramı süresince kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine ücretsiz toplu taşıma hizmetleri sunacağını duyurdu. İBB'nin açıklamasına göre, 10-11-12 Nisan tarihlerinde bayram tatili boyunca toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

İstanbul'da bayram süresince seferler cumartesi tarifesine göre düzenlenecek ve 1. ve 2. Gün 06.00 - 00.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Ayrıca, 12 Nisan Cuma günü M1A, M1B, M2, M4, M5, M6 ve M7 metro hatlarında Gece Metrosu uygulaması hizmet verecek.