Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız'ın Çorum Havaalanı ile ilgili soru önergesine yazılı olarak cevap verdi. Bakan Uraloğlu, Çorum Havaalanı ihalesinin 7 Kasım 1996 tarihinde gerçekleştiğini ancak daha sonra 27 Aralık 2002 tarihli Yüksek Planlama Kurulu kararı ve 30 Aralık 2002 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile "STOL Havaalanları İnşaat Projesi"nin Bakanlık yatırım programından çıkarıldığını ifade etti. Bu tarihten itibaren herhangi bir ödenek ayrılmadığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Çorum Havaalanı'nın programdan çıkarılmasını Amasya Merzifon Havalimanı'nın, Çorum il merkezine yaklaşık 62 km mesafede olup, ilin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede olduğu gerekçesiyle açıkladı.

Milletvekili Tahtasız ise bu durumu eleştirerek, AK Parti iktidarının 21 yıldır Çorumlular'ı kandırdığını ve her seçim öncesinde havaalanı sözü vererek halkı aldatmaya devam ettiğini ifade etti. Tahtasız, Bakan'ın Amasya Havalimanı'nın yakınlığını gerekçe göstererek sunduğu açıklamayı "tutarsız bir gerekçe" olarak değerlendirdi ve Çorum'un bu duruma layık olup olmadığını sorguladı. Ayrıca, Çorum'un bölgesinde ihracat birincisi olduğunu ve yapılan harcamalara rağmen havaalanı projesinin iptal edildiğini belirterek eleştirilerini sürdürdü.