Sivil Havacılık

HAVA YOLU ŞİRKETLERİNİ RAHATLATAN GELİŞME

Rus hava yolu şirketlerinin 92 uçağın lisans ve sigorta sorununu çözdüğü, önümüzdeki yıldan itibaren Rusya’ya/Rusya’dan yapılacak uluslararası uçuşların Rus taşıyıcıların payının yüzde 33’e ulaşabileceği belirtiliyor.

Abone Ol

Rusya'da faaliyet gösteren hava yolu şirketlerinin 2024 yılında daha sorunsuz bir şekilde faaliyet göstermeleri beklenirken, mevcut filo kapasiteleri ve ekonomik durum nedeniyle büyük bir yolcu artışı öngörülmüyor. Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, uluslararası uçuşlarda Rus hava yolu şirketlerinin payının 2024 yılında yüzde 33'e ulaşabileceğini belirtti.

Muradyan, Rus hava yolu şirketlerinin filolarındaki uçaklarla ilgili leasing ve sigorta sorunlarının çözüldüğünü ifade ederek, Ural Hava Yolları, S7 ve Aeroflot'un filosundaki 92 uçağın sorunlarının çözüldüğünü ve bu uçakların artık uluslararası uçuşlar gerçekleştirebileceğini belirtti. Bu gelişmelerin ardından Ural Hava Yolları'nın BAE, Özbekistan ve Türkiye uçuşlarına yeniden başladığı, S7'nin Irkutsk'tan Bangkok'a, Aeroflot'un ise Vietnam, Hainan ve Hong Kong'a uçuşlarına yeniden başladığı açıklandı.

Muradyan, seyahat pazarının bazı destinasyonlarda doygunluğa ulaştığını ve asıl sorunun Rusların gidebileceği destinasyon sayısının sınırlı olması olduğunu vurguladı. Türkiye'nin daha etkili bir charter planlaması yapılabilir olduğunu ifade etti.

Rus taşıyıcıların operasyonel esneklik kazanacakları ve 92 uçağı uluslararası uçuşlarda kullanmaya başlayacakları belirtilirken, Rusya'da 37 uçakla ilgili lisanslama ve sigorta sorunlarının devam ettiği ve bu uçakların yurt dışına uçamadığı bilgisi paylaşıldı.