Emirates, Oktoberfest İçin Hazır Emirates, Oktoberfest İçin Hazır

Frankfurt Havalimanı'nda, Terminal 1'in B-Batı kalkış bölümünde yolcuların hizmetine sunulan dokuz yeni güvenlik kontrol noktası, CT teknolojisi ve yenilikçi bir kontrol konsepti ile donatıldı.

Fraport İcra Kurulu Üyesi Pierre Dominique Prümm, "B-West bölgesindeki tüm güvenlik kontrollerinde artık yenilikçi kontrol konseptiyle donatılmış CT tarayıcılar bulunuyor," dedi. "Toplamda, her iki terminalde de 40 yolcu kontrol noktası yeni teknolojiyle donatıldı."

Terminal 1'in B kalkış bölgesinden günlük yaklaşık 200 uçuş gerçekleşmekte olup, yaklaşık 35.000 yolcu bu bölgeden seyahat etmektedir. B-West bölgesindeki yeni kontrol noktaları, Leidos firması tarafından üretilen CT cihazları ile donatılmıştır. Bu cihazlar, elektronik cihazlar ve sıvıların el bagajında kalabilmesine olanak tanıyarak daha hızlı ve rahat bir kontrol süreci sağlar.

İtalyan üretici Gilardoni'nin kontrol yolları, modüler yapısı sayesinde gerektiğinde parçaların değiştirilebilmesine veya uyarlanabilmesine olanak tanır. Birden fazla yolcunun aynı anda el bagajlarını yerleştirebilmesi, bekleme sürelerini azaltır. Ayrıca, tam otomatik tepsi geri dönüşüm sistemi sayesinde verimlilik artar. Havalimanı yetkilileri, "Yeni kontrol noktalarının verimliliği, CT teknolojisi olmayan eski kontrol noktalarına göre yaklaşık yüzde 30 daha yüksektir," diye ekledi.

Fraport, uzun vadede yeni cihazların yaygın kullanımını hedeflemektedir. Terminal 3 için yapılan planlamalarda bu yeni teknoloji zaten entegre edilmiştir.

CT tarayıcılarında kullanılan bilgisayarlı tomografi (CT) teknolojisi, tıpta bilindiği gibi, farklı malzemelerin ve nesnelerin tanınmasını sağlar. Bu teknoloji sayesinde yolcuların güvenlik kontrol süreçleri basitleşir; sıvılar, akıllı telefonlar ve diğer elektronik cihazlar el bagajında kalabilir. Kontrol görüntülerinin üç boyutlu görünümü, personelin iş akışını kolaylaştırır ve daha az ek kontrole ihtiyaç duyulmasına, dolayısıyla bekleme sürelerinin kısalmasına katkıda bulunur.