Tayvanlı havayolu şirketi EVA Air, son dört Boeing 787-10 geniş gövdeli uçağını GE Aerospace GEnx motorlarıyla donatma kararı aldığını duyurdu. Mayıs ayında sipariş edilen bu çift motorlu uçaklar, EVA Air'in mevcut filosunu güçlendirecek ve 11'i 787-10 modeli olan, zaten GEnx motorlarıyla donatılmış 15 adet 787'yi içerecek.

Yeni uçakların teslimat tarihleri henüz açıklanmamış olsa da, bu hamle EVA Air'in yakıt verimliliği ve güvenilirliği ile tanınan GEnx motorlarına olan devam eden tercihini vurguluyor.

Bu duyuru, havacılık sektörü için önemli bir etkinlik olan Farnborough Hava Şovu'nda yapıldı. EVA Air'in kararı, Japon Havayolları (JAL) ve British Airways'in ana şirketi olan International Airlines Group (IAG) gibi diğer büyük havayollarının yakın zamanda yaptığı GEnx motor siparişlerini takip ediyor.

Erzurum'a acil iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı Erzurum'a acil iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Özellikle, GEnx motorları zaten JAL'in 53 Boeing 787 uçağından oluşan filosunu güçlendirirken, IAG'nin tercihi British Airways için stratejik bir değişimi işaret ediyor. Havayolunun mevcut 787'leri Rolls-Royce Trent 1000 motorlarıyla donatılmış durumda, bu nedenle yeni uçakları için GEnx motorlarına geçiş, filo yönetim stratejilerinde önemli bir değişiklik anlamına geliyor.