Turizm

ERKEN REZERVASYON SATIŞLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Almanya'da kasım ayında yaklaşık 1,8 milyar euroluk paket tur satışı yapıldığı ve zirvede Türkiye'nin bulunduğu bildirildi.

Abone Ol

Almanya'da kasım ayında gerçekleşen seyahat satışlarının yaklaşık yarısının organize tur satışlarından oluştuğu ve toplam paket tur satışlarının 1,8 milyar euroya yaklaştığı belirtiliyor. 2024 sezonuna dönük erken rezervasyon satışlarının güçlü bir şekilde arttığı ve pandemi öncesini yakaladığı ifade ediliyor.

Pazar araştırma şirketi TDA tarafından paylaşılan verilere göre, Almanya'da kasım ayında yapılan erken rezervasyon satışları, 2022'nin aynı ayına göre yüzde 23 artış gösterirken, toplam satışların yüzde 54'ünü organize tatil satışları oluşturdu. Türkiye'nin, yaz sezonuna dönük erken rezervasyon satışlarında yüzde 90 artışla Almanya'da en popüler destinasyon haline geldiği belirtiliyor.

2024 sezonuna dönük satışlarda, Almanya pazarında Doğu Akdeniz'de yüzde 30, uzak mesafe destinasyonlarda ise yüzde 10 artış yaşandığı vurgulanıyor. Rezervasyon gelirlerinin pandemi öncesi seviyelerin üzerine çıktığı ancak misafir sayısının hala pandemi öncesi dönemin altında olduğu belirtiliyor.

Almanya'da paket tatil satın alanların sayısında da ciddi bir artış olduğu raporlanıyor. Tur operatörleri aracılığıyla tatil alanların sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54 arttığı ifade ediliyor. Ancak, TDA, kümülatif satışlardaki yüksek artışın önümüzdeki haftalarda ve aylarda düşüşe geçeceği öngörüsünde bulunuyor.