Sivil Havacılık

Emirates yeni yolcu salonunu hizmete açtı

Emirates, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrindeki King Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'nda bölgedeki ilk salonunu resmi olarak açtı.

Abone Ol

Emirates, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrindeki King Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'nda bölgedeki ilk salonunu resmi olarak açtı. 

Havalimanının Terminal 1'inde yer alan ve 900 metrekarelik bir alana sahip olan bu AED 20 milyon (USD 5.4 milyon) yatırım, Emirates'in Birinci ve Business sınıfı yolcuları ile Emirates Skywards Platinum ve Gold üyelerine yönelik çeşitli oturma seçenekleri sunarak aynı anda 190'dan fazla misafiri ağırlayabilecek.

Bu yatırım, havayolunun Suudi Arabistan'daki varlığını ilerletme taahhüdünü, Suudi Vision 2030 havacılık hedeflerini destekleme çabasını ve Emirates'in global pazardaki en önemli pazarlarından biri olan Suudi Arabistan'dan uçan müşteriler için düşünceli ve hoş bir Emirates deneyimi sunma kararlılığını yansıtıyor. Bu yıl aynı zamanda, Emirates Suudi Arabistan operasyonlarında önemli bir kilometre taşı olan 35 yıl hizmet kutluyor.

Salonun resmi açılışı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Cidde Başkonsolosu Nasser Huwaiden Al Ketbi, Jeddah Airports Company (JEDCO) Yönetim Kurulu Başkanı Engr. Raed bin Ibrahim Al-Mudaiheem, Emirates Havaalanı Hizmetleri Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Mohammed Mattar, JEDCO CEO'su Mazen Johar, Emirates'in Suudi Arabistan'daki Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı Jabr Al-Azeeby ve Emirates King Abdulaziz Uluslararası Havalimanı Hizmetler Müdürü Amer Al Arai tarafından katıldı.

Mohammed Mattar, "Cidde, 35 yıl önce krallığa giriş kapımızdı, bu yüzden dünyanın en büyük salonlarından biri olan King Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'nın birinci terminalinde bir Emirates özel salonunun yer alması çok anlamlı. Salon, Terminal 1'in merkezinde konforlu bir şekilde yerleştirilmiş ve Emirates'in imza misafirperverliği ve endüstri lideri deneyimini sunmak üzere tasarlanmıştır. Müşterilerimiz adım attıkları anda keyifli bir seyahat deneyimi yaşamaları için." dedi.

Mazen Johar ise, "King Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Emirates salonunun açılışı, havayolunun günlük üç seferlik uçuşlarıyla yolculara çoklu seyahat seçenekleri sunma stratejik ilişkisinin 35 yıllık bir yansımasıdır. Salon, havalimanının hizmetlerine önemli bir katkı sağlıyor ve dünyanın dört bir yanından yolcular için keyifli ve sorunsuz bir seyahat deneyimi sunma çabalarını destekliyor." şeklinde konuştu.

Yeni salon, bölgesel tasarım etkileriyle çağdaş öğelerle desteklenmiş yenilenmiş ve sofistike bir tasarıma sahiptir. Misafirperver mekan, yemek, dinlenme ve dinlenme için çeşitli oturma düzenleri sunmaktadır. Salon içinde, müşteriler, geniş yemek seçenekleri, lüks duş imkanları, bir ibadet odası ve diğer olanaklarla karşılanacak.

Bufet, Arap, yerel ve uluslararası lezzetlerden oluşan geniş bir yemek seçeneği sunuyor - bu arada Kuzu Kabsa, Ispanak ve Ricotta Tortellini, Fas Limonlu Tavuk, Karides Machbous, Saint Sebastian Cheesecake ve Tiramisu keki gibi lezzetler bulunuyor.

Salon, King Abdulaziz Uluslararası Havalimanı Terminal 1'in ayrılma alanının üçüncü katında bulunmakta olup, terminalin girişine 10 dakikalık yürüme mesafesinde ve A28B ve A38B biniş kapılarına 3-5 dakikalık yürüme mesafesindedir, bu sırada Emirates'in üç günlük uçuşları yer almaktadır.

King Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki yeni salona ek olarak, havayolu şu anda DXB'deki üç konserde yedi salon işletiyor ve Emirates ağındaki 32 diğer yerde işliyor.

Emirates, 1989 yılından bu yana Krallık'ta turizm ve ticareti kolaylaştırıyor ve şu anda Riyad, Cidde, Medine ve Dammam olmak üzere dört kapıdan hizmet veriyor - bunlara, Airbus A380'leri ile günlük üç seferlik Cidde uçuşları dahil olmak üzere haftada 70'den fazla uçuş bulunuyor. Operasyonları başladığından bu yana, Emirates Krallık'a yaklaşık 30.7 milyon yolcu taşıdı ve 112.000'den fazla uçuş gerçekleştirerek yolcuları Dubai, Londra, İstanbul, Paris, Jakarta, Kuala Lumpur, Amerika Birleşik Devletleri ve Hint Okyanusu adaları gibi popüler şehir ve bölgelere bağladı.