Emirates Havayolları, filosundaki yenilenen Airbus A350 ve Boeing 777X uçaklarında, Aerospace Technologies Group (ATG) tarafından geliştirilen devrim niteliğindeki bir pencere gölgeliği konsepti olan "aerBlade"i kullanmaya başlayacak. Bu teknoloji, her yolcunun kendi pencere güneşliğini bir düğmeye dokunarak ayarlamasına olanak tanıyor.

Antalya Turizmde ve Yolcu Trafiğinde Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı Antalya Turizmde ve Yolcu Trafiğinde Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

AerBlade, Airbus A350 ve Boeing 777X filolarında kullanılacak ve yolculara parlak güneş ışığını engelleme yeteneği sunacak. Ayrıca, kabin ekibi, tüm gölgelik sistemini kontrol ederek kalkış ve iniş için doğru pozisyonda olmalarını sağlayabilecek.

Aerospace Technologies Group (ATG), yaptığı açıklamada, Emirates ile ortaklıklarını duyurmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Emirates ile uzun süredir devam eden ilişkimizi geliştirmekten ve onları yenilikçi aerBlade pencere gölgeliği için ilk müşterimiz olarak görmekten gurur duyuyoruz" ifadelerine yer verdi.

AerBlade'in çift gölgeli versiyonu, parlak güneş ışığını engellemenin yanı sıra dışarıyı görmeye olanak tanıyor. Bu ikili versiyon, Emirates'in business class ve premium ekonomi sınıfı alanlarına, tek gölgelik ise ekonomi sınıfı alanlarına kurulacak. Emirates, bu teknoloji ile yolcularına daha konforlu ve kişiselleştirilmiş bir seyahat deneyimi sunmayı amaçlıyor.