İsrail'in milli hava yolu şirketi El Al'ın "tatil havayolu" markası Sun d'Or, bu yaz sezonunda Tel Aviv ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad arasında haftada üç kez gerçekleşecek yeni uçuşlar başlatacak. 

Bu yılın Nisan ayında başlayacak olan uçuşlar, ilk etpta haftada iki kez, pazartesi ve cuma günleri gerçekleşecek. Sun d'Or 7 Mayıs'tan itibaren haftalık uçuşlarını üç frekansa çıkartacak. 

Sun d'Or'un uçuşları, 180 koltuklu Airbus A320 uçakları ve havayolunun kendi 189 koltuklu Boeing 737-800'ler ile tamamı ekonomi sınıfı düzeninde gerçekleştirilecek. Biletler, El Al'ın resmi web sitesi üzerinden satışa sunuldu.

Sun d'Or, bu yaz Ljubljana, Zagreb ve Tivat'a yönelik uçuşlarla eski Yugoslavya bölgesinde de faaliyet gösterecek.

Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu

El Al, İsrail ve Sırbistan arasında seyahat kabarcığı oluşturulan 2020 yılının sonlarında Belgrad'a uçuşlarını sürdürmüştü. Ancak, bu seyahat koridoru kısa ömürlü olmasına rağmen, İsrailli taşıyıcılar Sırp başkentine bir süreliğine yoğun uçuşlar düzenlemişlerdi.

Şu anda Tel Aviv ile Belgrad arasında üç haftada bir gerçekleşen Arkia servisi bulunmakta. İsrail-Sırbistan hava koridoru sayesinde bu hizmet kısa bir süreliğine devam etmişti. Ayrıca, Air Serbia, Ekim ayında Tel Aviv operasyonlarını askıya almış ve bu rotanın yeniden başlamasını Nisan 1'e ertelemiştir.

İsrailliler arasında dünya genelinde seyahat etme ihtiyacının arttığını belirten El Al'ın Ticaret ve Endüstri İlişkileri Başkan Yardımcısı Shlomi Zafrany, turizmdeki olumsuz etkinin 2024'te de devam edeceğini öngördüklerini ifade etti.

Kaynak: AERONEWS24