Düşük maliyetli hava yolu şirketi easyJet, 2024/25 kış sezonunun başlangıcından itibaren Cenevre ile Üsküp arasındaki operasyonlarını durdurmayı planlıyor. Bu, Makedonya başkentine üç yıl boyunca kesintisiz hizmet veren havayolu şirketinin bu hat üzerindeki uçuşlarının sona ermesi anlamına geliyor. Şirket, iki şehir arasındaki son uçuşunu 1 Kasım'da gerçekleştirecek ve bu tarihten sonraki bilet satışları durduruldu. easyJet'in 2025 yazında Üsküp'e operasyonlarını yeniden başlatıp başlatmayacağı belirsiz, ancak bu pek olası görünmüyor çünkü şirket gelecek yıl için de bu hat üzerindeki bilet satışlarını durdurdu. Ancak, değişiklikler mümkün olabilir. easyJet, Cenevre ve Üsküp arasında hizmet veren tek havayolu şirketi konumunda.

easyJet, bu yıl rota üzerindeki operasyonlarını azalttı. 2023 yazında, Haziran ile Ekim ayları arasında haftada dört kez uçuş gerçekleştirirken, yılın geri kalanında haftada iki kez uçuş yapıldı. Bu yıl ise yaz döneminde haftada iki kez uçuş gerçekleştiriliyor. easyJet, Kasım 2021'de, koronavirüs pandemisi sırasında hızla toparlanan Akraba ve Arkadaş Ziyaretleri (VFR) sektörünün desteğiyle Makedonya pazarına girdi. Üsküp'te hakim konumda olan Wizz Air, İsviçre ve Makedonya arasındaki uçuşları sürdüremiyor çünkü bu iki ülke Avrupa Birliği üyesi değil ve uçuşlar ikili anlaşmalarla düzenleniyor. Wizz Air'in Basel'e olan operasyonları Fransa'ya yapılan uçuşlar olarak değerlendiriliyor. Öte yandan, easyJet'in bir İsviçre iştiraki bulunuyor.

Emirates, 45 milyondan fazla çikolata ikram etti Emirates, 45 milyondan fazla çikolata ikram etti

easyJet, daha önce Wizz Air'in Makedonya pazarındaki varlığından etkilenmediğini ve yalnızca yeterli talep olduğunda ülkeye uçuş gerçekleştireceğini belirtmişti. Şirket, "easyJet, Avrupa genelinde genişleme stratejisine odaklanmış durumda ve ağının cazibesini koruyarak şirket ve müşterileri için en iyi çıkarları gözetiyor. Bu, havayolu şirketinin popüler olduğunu kanıtlayan rotaları sürdürmeye ve geliştirmeye yönelik çabalarını yoğunlaştırdığı anlamına geliyor. Rekabeti yalnızca stratejimize tamamlayıcı olabilecek taktik fırsatlar açısından değerlendiriyoruz" açıklamasını yapmıştı. Eski Yugoslavya bölgesinde easyJet, bu yaz Cenevre'den Priştine'ye günde iki kez uçuş yapıyor ve Temmuz ve Ağustos aylarında haftalık on yedi uçuşa çıkıyor. Ayrıca, Belgrad'dan İsviçre şehrine haftada üç kez hizmet veriyor. Her iki rota da yıl boyunca hizmet veriyor. Ayrıca, Cenevre'den Dubrovnik, Pula, Split ve Tivat'a sezonluk yaz uçuşları da bulunuyor.