Sistem sorunu uçak seferlerini de etkiledi Sistem sorunu uçak seferlerini de etkiledi

Dubai Aerospace Enterprise (DAE), daha önce Aeroflot'a kiralanan uçaklar için yaklaşık 118 milyon ABD doları tutarında nakit sigorta tazminatını aldı.

Bu tazminat, DAE'nin Aeroflot'un sigorta ve yeniden sigorta poliçelerine yönelik taleplerinin çözümünü temsil etmekte olup, özellikle yedi uçağa ve bunların bağlantılı motorları kapsıyor.

Sigorta tazminatı ve sonraki ödemelerin, Rus sigorta şirketi Limited Liability Company Insurance Company NSK (NSK) aracılığıyla gerçekleştirildiği ve ilgili yaptırım rejimlerine tam uyum içinde yapıldığı belirtildi.

NSK'dan alınan sigorta tazminatı sonrasında, DAE'ye bağlı her kuruluş, Aeroflot ve uluslararası yeniden sigortacılar hakkında söz konusu uçaklar ve motorlarla ilgili taleplerini resmi olarak geri çekti.

DAE'nin diğer Rus havayollarından kaynaklanan sigorta poliçeleri kapsamındaki tazminatlar için görüşmeler devam etmekle birlikte, henüz net bir sonuca ulaşılamadı. Bu görüşmelerin sigorta tazminatları veya ödeme miktarı ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağı belirsizliğini koruyor.

Ayrıca, ek sigorta tazminatlarının tamamlanması için gerekli onaylar ve finansmanın sağlanması için de netlik bulunmuyor.

DAE, kendi sigorta poliçeleri altındaki talepleri için İngiliz mahkemelerinde dava açma taahhüdünde bulunmuştur. Ayrıca, şirket, diğer Rus havayollarına kiralanmış olan uçaklarından kaynaklanan kayıpları en aza indirme çabalarını sürdürecektir.

Kaynak: AERONEWS24