Çukurova Uluslararası Havalimanı, Adana, Mersin, Osmaniye, Niğde ve Hatay illerini kapsayan Çukurova Bölgesi'nin Ortadoğu'ya ve dünyaya açılan kapısı olmaya devam ediyor. 23-24 Kasım tarihlerinde tüm Türkiye'yi etkisi altına alan olumsuz hava koşulları, hava trafiğinde aksamalara yol açtı. Ancak, Çukurova Uluslararası Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, kalkışlı uçuşlarda herhangi bir aksama yaşanmadığı belirtildi. Havalimanı, bölgedeki olumsuz hava koşullarından etkilenen uçuşlara ve ek seferlere de ev sahipliği yaptı.

Hızlı Müdahale ile Uçuş Aksamalarına Son

Çukurova Uluslararası Havalimanı Direktörü Oğuz Oflaz, havalimanının uluslararası standartlara sahip olduğunu ve son teknolojiye sahip pistleri ile uçakların güvenli iniş ve kalkışını sağladığını belirtti. Oflaz, “Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan olumsuz hava koşullarında Çukurova Uluslararası Havalimanı kalkışlı uçuşlarda herhangi bir sorun yaşamadık. Ayrıca, Antalya bölgesine olan uçuşlar Çukurova Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra hedef varış noktalarına devam etti” dedi.

Ek Seferlere Ev Sahipliği

Havalimanı ayrıca, olumsuz hava koşulları nedeniyle karşı hava meydanlarındaki yoğun taleplerin ardından havayolları tarafından eklenen 6 ilave sefere de ev sahipliği yaptı. 23 ve 24 Kasım tarihlerindeki uçuşlar sorunsuz şekilde gerçekleştirildi.

Çukurova Uluslararası Havalimanı: Yıldız Bir Yatırım

Haziran 2032’ye kadar işletme hakkı KZV Havalimanları’na ait olan Çukurova Uluslararası Havalimanı, iç hatlarda 9 nokta ve 10 hat, dış hatlarda ise 7 nokta ve 16 hat olmak üzere toplamda 16 nokta ve 26 hatta uçuş hizmeti sunuyor. Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, KKTC, Rusya ve Lübnan gibi birçok ülkeye uçuşlar düzenleniyor. Çukurova Uluslararası Havalimanı, yılda 9 milyon yolcu kapasitesine sahip ve doğrudan 4.500-5.000 kişiye istihdam sağlıyor.

Lufthansa bazı uçuşlarını iptal etti Lufthansa bazı uçuşlarını iptal etti

Son Üç Ayda Uçuş İstatistikleri

Çukurova Uluslararası Havalimanı, 11 Ağustos 2024 tarihinde hizmet vermeye başladığından bu yana toplam 8.244 uçuş gerçekleştirdi. Bunlardan 5.994’ü iç hatlar, 2.250’si ise dış hatlar uçuşlarıydı. Havalimanı, 8 körük, 9 milyon yolcu/yıl kapasitesi ve toplam 8 milyon metrekarelik alanıyla bölgenin en önemli havacılık yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor.