Corendon, uzun menzilli uçuşlara olan ilgisini artırıyor ve kendi uzun menzilli uçaklarını satın almayı planlıyor. Şu anda Corendon Dutch Airlines, kiraladığı bir Airbus A350-900 ile uzun menzilli uçuşlar gerçekleştiriyor ve bu deneyim, şirketin bu alandaki işini genişletme arzusunu pekiştirdi.

Corendon’un havacılık filosu, üç farklı havayolunu içeriyor: Türkiye merkezli Corendon Airlines, Hollanda merkezli Corendon Dutch Airlines ve Malta merkezli Corendon Airlines Europe. Bu üç havayolu da genel olarak Boeing 737 modellerinden oluşan bir filo işletiyor. Corendon Airlines, Boeing 737-800 ve 737 Max 8, Corendon Dutch Airlines, Boeing 737 Max 9 ve Corendon Europe ise Boeing 737-800 ile uçuşlarını gerçekleştiriyor. Ayrıca, Türk ve Hollandalı havayolları, bazı kiralık Airbus A320 uçaklarını da kullanıyor.

Korean Air'in 'Morning Calm'ı Asya’nın En İyisi Seçildi Korean Air'in 'Morning Calm'ı Asya’nın En İyisi Seçildi

Corendon Dutch Airlines, şu anda İspanyol World 2 Fly’dan kiraladığı Airbus A350-900 model uçağı ile dikkat çekiyor. Bu uçak, özellikle Hollanda Karayip Adası Curaçao’ya düzenli olarak sefer yapıyor. Daha önce, Corendon Hollanda’da hem tur operatörü hem de otel işletmecisi olarak Curaçao uçuşları için KLM’den kontenjan satın alıyordu. Artık bu uçak, Curaçao’ya ek olarak Bonaire’ye de uçacak ve son zamanlarda Amsterdam ile Hurghada arasında da kullanıldı.

Corendon Dutch Airlines CEO'su Günay Uslu, Luchtvaartnieuws dergisine verdiği röportajda, şirketin kendi uzun menzilli uçak filosunu oluşturmayı ciddi bir şekilde değerlendirdiğini açıkladı. Corendon Dutch, Kasım 2023'te filoya katılan Airbus A350 için iki yıllık bir kira sözleşmesi yapmıştı. Bu sürenin ardından, şirket ilk uzun menzilli uçağını satın almayı planlıyor. Düşünülen uçak modelleri arasında Boeing 787 ve Airbus A330 Neo da yer alıyor.

Bu plan, Corendon’un uzun menzilli uçuş pazarındaki varlığını kalıcı hale getirme ve genişletme hedefinin bir parçası olarak görülüyor.

Kaynak: AERONEWS24