Çin'in sivil havacılık tarihinde önemli bir kilometre taşı daha: Shenzhen kenti ile Meksika'nın başkenti Mexico City arasında direkt uçuş hattı hizmete girdi. 14 bin kilometrelik bu yol, Çin'in sivil havacılık dünyasında yeni bir rekor oluşturuyor.

İki kent arasında haftada iki kez Airbus A350 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek olan seferler, yaklaşık 16 saat sürecek. Bu yeni rota, Çin havaalanlarından kalkış yapan en uzun aktarmasız ticari uçuş olan China Southern Airlines’ın Guangzhou’dan New York'a olan 12 bin 871 kilometrelik uçuşunu geride bırakıyor.

Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu

Şu anda, Singapur Havayolları tarafından işletilen 15 bin 332 kilometrelik Singapur-New York uçuşu, dünyanın en uzun aktarmasız uçuşu olarak listenin en üst sırasında yer alıyor. Ancak, Shenzhen ile Mexico City arasındaki bu yeni direkt uçuş hattı, Çin ve Meksika arasındaki bağları daha da güçlendirecek ve seyahat edenlere daha hızlı ve rahat bir yolculuk imkanı sunacak.

Bu tarihi adım, uluslararası seyahat edenler için daha fazla seçenek ve bağlantı sunmanın yanı sıra, sivil havacılık endüstrisinde de heyecan uyandırıyor. Çin ve Meksika arasında direkt uçuş hattının hizmete girmesiyle, küresel seyahat ağı daha da genişleyerek dünya üzerindeki mesafeleri daha erişilebilir hale getiriyor.