Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Kashgar İli ile Rusya’nın Moskova şehrini birbirine bağlayan yeni bir hava kargo rotası, Rusya'nın Volga-Dnepr Havayolları tarafından işletilen bir IL-76 kargo uçağıyla Cuma günü açıldı. Kashgar Laining Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan uçak, Çin'den yaklaşık 40 ton ekipman, elektronik ürün ve diğer malları taşıdı. Bu yeni rota, Kashgar'da bu yıl açılan ilk uluslararası kargo rotasıdır. Rotanın her Perşembe günü gerçekleştirilmesi ve uçuş süresinin yaklaşık altı saat olması planlanmaktadır.

Bakan Uraloğlu: 9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı Bakan Uraloğlu: 9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı

Xinjiang Ticari Lojistik Grubu Genel Müdürü Zheng Dong, yeni rotanın Çin ile Orta Asya ve Avrupa’daki ülkeler arasındaki ticarete güçlü bir destek sağlayacağını belirtti. Kashgar Uluslararası Havalimanı, kuşak ve yol boyunca önemli bir havacılık merkezi olarak hizmet veriyor ve sekiz komşu ülkenin başkentlerini ve büyük şehirlerini birbirine bağlamaktadır. Havalimanı, 2019'dan bu yana Pakistan, Macaristan ve Belçika gibi ülkelerle altı uluslararası kargo rotasına sahiptir. Yılsonuna kadar Almanya'nın Köln şehrine bir rota daha eklenmesi planlanmaktadır.

Havalimanı, 2023 yılında yılda 5 milyon yolcu kapasitesine ve 60.000 ton kargo ve posta hacmine ulaşmak üzere yenileme ve genişletme projelerini tamamlamıştır.