CANiK'in Samsun'daki ana fabrikası, "ART of Defence" belgeseli ile dünya genelinde tanıtılıyor. Bu özel belgesel aynı zamanda, mitolojiden günümüze Samsun'un hem ülkemiz hem de dünya için taşıdığı önemi sanatsal bir bakış açısıyla gözler önüne seriyor.

Samsun'da bulunan ve dünyanın en güçlü silahlarının üretildiği CANiK fabrikası, "ART of Defence" belgeseli ile sanatsal bir görsel şölene dönüşüyor. Belgeselde, dünyanın en dayanıklı silahlarının sanatsal bir perspektifle üretildiği görkemli ve yüksek teknolojili fabrikanın hikayesi anlatılıyor.

Eserler, yaklaşık üç yıllık bir süreçte dünyaca ünlü Türk sanatçılar tarafından farklı disiplinlerde çalışmalar yaparak ortaya çıkarıldı. Bu sanatsal bakış açısıyla sunulan üretim tesisi, mitolojiden günümüze üretimin estetikle buluştuğu bir boyuta vurgu yapıyor.

Fabrikanın girişinde, evrenin koruyuculuğunu üstlenen mitolojik kahraman Heimdall, CANiK tarafından üretilen ve tüm dünyaya ihraç edilen milli uçaksavar CANiK M2 QCB'nin altından yapılmış özel bir versiyonunu elinde tutuyor.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Herkül'ün modern dünyaya adapte edildiği eser, göz kamaştırıcı heybetiyle izleyenleri etkisi altına alıyor. CANiK'in Samsun'daki fabrikası, bilim ve teknolojinin yanı sıra insanın, sanatın ve tutkunun merkezi olarak konumlandırılarak izleyenlere büyüleyici ve ilham verici bir yolculuk sunuyor.

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, "ART of Defence" belgeseli ile şirketin vizyonunu ve gelecek planlarını dünyaya duyurmayı hedeflediklerini belirtti. Üretimde sanatı ve kusursuzluğu birleştiren bu benzersiz yolculuğun, estetikle işlevselliği birleştirdiğini vurgulayarak, belgeselle sadece üretim teknolojisinin son durumunu değil, aynı zamanda Samsun şehrinin ve bu şehrin önemini de vurguladıklarını ifade etti.

"ART of Defence" belgeseli, CANiK yöneticilerinin ve fabrikada emeği geçen ustaların görüşlerine de yer verilerek Ertan Balaban tarafından yönetildi ve Cem Erturgay tarafından görüntü yönetmenliği üstlendi. Belgesel, YouTube ve LinkedIn başta olmak üzere tüm sosyal medya kanallarında ücretsiz olarak izlenebiliyor.