Croatia Airlines, filosunu genişleterek önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Havayolu şirketi, filosuna ekleyeceği yeni uçaklarla büyüme stratejisi kapsamında Airbus A220 tipi uçaklardan oluşacak olan filosuna üç yeni eklemeye karar verdi. Toplamda on beş uçaktan oluşacak filonun altı uçağının kira anlaşmaları tamamlandı, kalan altı uçaklık anlaşmalar ise son aşamada.

Air Lease Corporation ile yapılan uzun vadeli kira anlaşmasının ardından, şirket Azorra ile üç adet daha uzun vadeli kira anlaşması imzaladı. Geriye kalan altı uçaklık anlaşmaların müzakereleri ise Griffin ile devam ediyor ve son aşamada.

Croatia Airlines, yeni uçaklar için Pratt & Whitney GTF motorlarını içeren 33 adet motor satın alma sözleşmesi imzaladı. Pilot eğitimleri hızla devam ediyor.

İlk uçağın teslimatı başlangıçta Şubat 2024 olarak planlanmıştı, ancak bu tarih Haziran 2024'e ertelendi. İlk iki uçağın gelmesinin ardından, geriye kalan altı uçak 2025'te, dört uçak 2026'da ve son üç uçak ise 2027'de filoya katılacak. Bu süreçle birlikte şirket, tek tip uçak işletmecisi olma hedefine ulaşmayı planlıyor.

Darüşşafakalı Öğrenciler TEKNOFEST’te Zirvede Darüşşafakalı Öğrenciler TEKNOFEST’te Zirvede

Croatia Airlines, uçakları Zagreb'e teslim aldıktan sonra, idari prosedürler tamamlandığında uçakları hızla hizmete alacak. Şirket yetkilileri, yeni ve yüksek kaliteli Airbus A220 uçaklarının, yolcuların özel ihtiyaçlarına daha iyi cevap vereceğini ve daha verimli bir iş modeli sağlayarak ek iş fırsatlarına olanak tanıyacağını belirtti.