ISG Yönetimi pandemi sonrası başarı hikayesini anlattı ISG Yönetimi pandemi sonrası başarı hikayesini anlattı

Boeing hisseleri, ABD Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) önemli bir model olan 737 Max'in üretim hızındaki planlanan artışları durdurma kararı almasının ardından Perşembe günü düşüş yaşadı. Piyasa uzmanları, bu durumun şirketin gelecekteki gelişimini ve finansman olmadan nakit yaratma kabiliyetini olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.

FAA'nın 737 Max üretimindeki artışı durdurma tercihi, üretim sürecini geliştirmeden önce çözülmesi gereken düzenleyici sorunlar veya operasyonel zorluklar olduğunu gösteriyor. Bank of America analistlerinin Alaska Havayolları'ndaki bir olayın ardından daha temkinli bir duruş sergilemesi de hisse senedi değerindeki düşüşü tetikledi.

Boeing hisseleri Perşembe günü New York'ta sabah işlem saatlerinde %3,7 oranında değer kaybetti. Analistler, FAA'nın kararının Boeing'in 737 üretimindeki artışı yaklaşık bir yıl erteleyebileceğini tahmin ediyor ve bu durumun şirketin 2025/2026 üretim, teslimat ve nakit akışı hedeflerini kısıtlayabileceğine işaret ediyor.

Analistler, "FAA'nın kararının Boeing'in 737 üretimindeki artışı yaklaşık bir yıl erteleyeceğini tahmin ediyoruz. Hisse senedi üzerinde daha nötr bir duruş benimsiyoruz ve tavsiyemizi Al'dan Nötr'e düşürüyoruz." dedi. Hisseler için hedef fiyat 30 dolar düşürülerek hisse başına 225 dolara çekildi.

Not indirimine rağmen analistler, üretim hızındaki bu zorunlu düşüşün uzun vadeli perspektifte Boeing için avantajlı olacağına inanıyor. Azaltma, şirketin ve bileşen tedarikçilerinin, üretim çıktısını artırmanın acil baskısı olmadan ürün kalitesini sağlamaya ve üstün üretim standartlarını sürdürmeye odaklanmasına olanak tanıyacak.