Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Isparta'daki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Orgeneral Bayraktaroğlu, Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı, ve Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nı ziyaret etti.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan Boeing'e Suç Duyurusu ABD Adalet Bakanlığı'ndan Boeing'e Suç Duyurusu

Açıklamaya göre, Orgeneral Bayraktaroğlu, pilot adaylarının uçuş eğitimlerinde kullanılan ve envantere yeni alınan AW 119 temel eğitim helikopteriyle test uçuşu gerçekleştirdi. Ayrıca, yerli ve milli savunma sanayi tarafından üretilen T-129 ATAK, T-70 Genel Maksat Helikopteri ve TB-2 Bayraktar İHA'ları inceledi.

Bu ziyaret sırasında, Bayraktaroğlu aynı zamanda pilot eğitimlerini yerinde denetleyerek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan ve kullanılan savunma sistemlerini yakından inceledi. Orgeneral Bayraktaroğlu'nun gerçekleştirdiği bu inceleme ve test uçuşları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güçlü ve modern envanterinin sürekli olarak güncellendiğini gösteriyor.