4 Eylül 2019 tarihli ve 1504 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul'da gerçekleştirilecek olan İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Akıllı Sistemler Üretim Tesisi yatırımına ilişkin proje bazlı devlet yardımında önemli değişikliklere gidildi. Bu değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Öncelikle, desteklenecek yatırım yerinin kapsamı genişletildi. Daha önce sadece "İstanbul" olarak belirtilen desteklenecek yer, "İstanbul, Edirne, Tekirdağ illeri ile Baykar Makina Sanayi ve Ticaret AŞ, İstanbul Özel Endüstri Bölgesi ve ilave alanlarında" şeklinde revize edildi. Bu değişiklikle birlikte, İstanbul, Edirne, Tekirdağ illeri ve özel endüstri bölgelerinde Baykar Makina Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından gerçekleştirilecek İHA ve akıllı sistemler üretim tesisleri de devlet teşviki kapsamına alındı.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Baykar, bu destekleme çerçevesinde İstanbul'da kurduğu AR-GE merkezi, Edirne ve Tekirdağ Çorlu'daki tamamen öz kaynaklarıyla devam ettirdiği yatırımları ile birlikte İHA test ve geliştirme merkezlerini endüstri bölgesi kapsamında faaliyet gösterecek. Baykar'ın ihracat gelirleriyle desteklenen bu projeler, Türkiye'nin savunma sanayiindeki gücünü artırmayı ve bölgesel kalkınmayı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Bu kararın yürürlüğe girmesi, İHA ve akıllı sistemler üretim tesislerine yönelik yapılan yatırımları teşvik etmeyi ve Türkiye'nin bu stratejik sektördeki rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir.