Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

Bangladeş, Bayraktar TB2 SİHA'ların ek tedariki için Defense Technology of Bangladesh tarafından yapılan bir paylaşıma göre anlaşma yapacak. Temmuz 2022'de Bangladeş ile Bayraktar TB2 SİHA tedariki için imza atılmıştı ancak o zaman kaç adet alınacağı belirtilmemişti. Savunma haberleri paylaşan bir sosyal medya hesabına göre, Aralık 2023'te Bangladeş'e teslim edilen Bayraktar TB2 SİHA'lar göreve başlamıştı. Bangladeş ayrıca Türk savunma sanayii ürünleri olan KAPLAN füzesi, OTOKAR COBRA TTZA ve TRG-230 gibi ürünleri de aktif olarak kullanmaktadır.

Ayrıca, bu yılın başlarında Bangladeş'in Dikey Kalkış ve İniş (VTOL) yapabilen İHA ihalesi düzenlediği ve ASISGUARD tarafından geliştirilen SONGAR VTOL'un ihalede yer aldığı belirtilmişti. Bu gelişmelerle Bangladeş, savunma alanında Türk teknolojisine yönelik ilgisini sürdürmekte ve Bayraktar TB2 SİHA'larını envanterine katmaya devam etmektedir.

Bangladeş Savunma Teknolojisi tarafından yapılan paylaşıma göre, ülkenin savunma gücünü artırmak amacıyla Bayraktar TB2 SİHA'ların ek tedariki için Türkiye ile anlaşma sağlayacağı belirtilmiştir. Bu anlaşma ile Bangladeş'in Bayraktar TB2 SİHA envanterine 24 adet daha eklenmiş olacak.