Avrupa Birliği, yapay zeka teknolojisinin düzenlenmesini öngören yasa tasarısı üzerinde uzlaşmaya vardı. AB Komisyonu'nun iç pazardan sorumlu üyesi Thierry Breton, bu uzlaşmayı "tarihi" olarak nitelendirirken, Avrupa Parlamentosu, AB Komisyonu ve AB üye ülkeleri arasında yapılan uzun müzakereler sonucunda "Yapay Zeka Eylemi" (AI Act) adlı tasarıda anlaşma sağlandığını açıkladı.

İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor

Thierry Breton'un yaptığı açıklamada, AB'nin yapay zeka konusunda net kurallar getiren ilk kıta olduğunu belirtti. "Yapay Zeka Eylemi", AB'deki start-up şirketleri ve araştırmacıların küresel yapay zeka yarışında liderlik etmelerini desteklemeyi amaçlayan kapsamlı bir düzenleme olarak öne çıkıyor.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yapay zeka konusunda oluşturulan çerçevenin küresel düzeyde bir ilk olduğunu vurgulayarak, tasarının insanların ve şirketlerin temel hakları ile güvenliği için güvenilir bir yol haritası sunduğunu belirtti. Bu tasarı, yapay zeka teknolojisinin etik, güvenlik ve şeffaflık prensipleri etrafında düzenlenmesini amaçlamaktadır.