Dassault'un 2020 yılı sonunda tanıtımını yaptığı iş jeti Falcon 6X'in ilk teslimatı gerçekleşti. Falcon 6X, uzun menzili, geniş kabin alanı ve yüksek performansıyla dikkat çekiyor. İlk teslimatın ardından, Türkiye'den Koç Holding ve Limak Holding'in de bu jetin teslimatını beklediği öğrenildi.

American Airlines, De-icing Sezonuna Hazırlanıyor American Airlines, De-icing Sezonuna Hazırlanıyor

Dassault'un Falcon serisi iş jetleri, havacılık sektöründe öne çıkan modeller arasında yer alıyor. Falcon 6X projesi, çift motorlu ve uzun menzilli bir uçak olarak Şubat 2018'de başlatılmıştı. 5X projesinde yaşanan motor sorunları nedeniyle, Dassault mühendisleri gövdeyi bir metre uzatarak 6X'u geliştirmişlerdir.

Falcon 6X, Aralık 2020'de tanıtıldığında, 10,186 kilometre menziliyle öne çıkıyor ve İstanbul'dan New York'a ve Brezilya'ya direkt uçuş yapabiliyor. 6X'in saatte 1100 kilometre hıza ulaşabilen geniş bir kabin alanı bulunuyor. Uçağın kabininde 16 kişiye kadar yolcu kapasitesi bulunmakta olup, kabin yüksekliği 1.98 metre, genişliği ise 2.58 metre. Ayrıca, 30 yan pencereye ek olarak tavandaki sıradışı bir pencere ile dikkat çekiyor.

Soylu Havacılık, Dassault'un Türkiye temsilcisi olarak bilinirken, Falcon 6X için Türkiye'den Koç Holding ve Limak Holding'in iki sipariş verdiği bilgisi edinildi. Uçağın fiyatının yaklaşık 50 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.