ATÜ Duty Free, genişletme çalışmaları devam eden ve önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi planlanan Antalya Havalimanı’nın Duty Free mağazalarının yeni işletmecisi oldu. Yedi ülkede 21 havalimanında faaliyet gösteren ATÜ, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, eski adı Dufry olan ve şu anda Avolta tarafından işletilen Antalya Duty Free mağazalarının işletme hakkının yeni sözleşmeyle kendilerine geçtiğini duyurdu.

TAV Havalimanları ve Unifree Duty Free/Gebr’ın bir yan kuruluşu olan ATÜ Duty Free, Antalya Havalimanı’nda toplamda 12 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterecek. Bu, ATÜ’nün Türkiye’deki beşinci havalimanı operasyonu olarak kayıtlara geçiyor.

ATÜ Duty Free CEO’su Ersan Arcan, Antalya Havalimanı’nın kendileri için stratejik bir adım olduğunu belirterek, “Antalya Havalimanı’nda birinci sınıf bir alışveriş deneyimi sunmak için sabırsızlanıyoruz. Dünyanın önde gelen markalarını buraya getirerek, havalimanını uluslararası seyahat perakendeciliği için bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Arcan, Antalya'nın tarihi yerleri, plajları ve uluslararası etkinlikleri ile her yıl büyüyen bir destinasyon olduğunu vurgulayarak, “Operasyonel mükemmellik, yenilik ve müşteri memnuniyetine odaklanarak Antalya Havalimanı’nın önde gelen bir küresel seyahat merkezi olarak gelişmesine katkıda bulunmayı dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu.

SHGM'deki son gelişmeler Meclis gündeminde SHGM'deki son gelişmeler Meclis gündeminde

Yeni Duty Free mağazalarında Luxury Square ve yerel konsept markası Old Bazaar gibi çeşitli markaların yer alacağı belirtildi.