ABD'de bir aile, 14 yaşındaki kızlarının uçak tuvaletinde gizlice görüntülendiği iddiasıyla American Airlines'a dava açtı. Kuzey Karolina'da yaşayan aile, 2 Eylül'de Charlotte'tan Boston'a seyahat ederken yaşanan olayın ardından hukuki süreç başlattı.

İddiaya göre, uçuş sırasında erkek bir kabin görevlisi, kız çocuğunun tuvalete girmesi öncesinde telefonunu klozetin kapağına bantlayarak kayıt almış. Ailenin ve avukatlarının iddiasına göre, olayın ardından mürettebat, durumu hemen pilotla paylaşmamış ve taciz iddialarıyla suçlanan görevliye ait telefonu inceleme şansı vermemiş.

Heart Aerospace, hibrit elektrikli uçağı ES-30'u tanıttı Heart Aerospace, hibrit elektrikli uçağı ES-30'u tanıttı

Aile, bu durumun tacizci görevliye delilleri yok etme olanağı tanıdığını belirterek, Kimliği açıklanmayan uçuş görevlisine karşı 1 Aralık'ta Kuzey Karolina bölge mahkemesinde dava açtı.

Olayın detaylarına göre, kız çocuğu ekonomi bölümündeki tuvaleti kullanmak üzere sıra beklerken, görevli ona birinci sınıftaki tuvaleti kullanabileceğini söylemiş. Ancak görevlinin daha sonra tuvalete gitmesi ve çıktıktan sonra kız çocuğuna klozetin kırık olduğunu belirtmesi üzerine, çocuk gizlenmiş bir telefona rastlamış.

Ailenin avukatları, görevlinin çektiği görüntüleri, mağdur çocuğun babasının görmesine fırsat vermeden silmesini öne sürdü. Olayın ardından FBI, delil bulunamadığı gerekçesiyle görevliyi tutuklayamadıklarını belirtti. Ailenin avukatları, 14 yaşındaki kızın yaşadığı travmanın tedavi edildiğini ifade etti.

American Airlines ise olay sonrasında uçuş görevlisinin görevden alındığını açıkladı. Durumun detaylı bir şekilde soruşturulacağı ve benzer vakaların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınacağı vurgulandı.