Alaska Havayolları, B737 MAX 9 uçaklarının ani bir kararla uçuşlardan çekilmesi sonucunda 160 uçuşunun iptal edildiğini duyurarak, seyahat eden binlerce yolcunun plansız bir şekilde etkilendiğini açıkladı.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) liderliğinde yürütülen soruşturma, 1282 sefer sayılı uçuşta yaşanan olayın ardından derinleşirken, havayolunun, güvenlik endişeleri nedeniyle B737 MAX 9 uçaklarının tamamını yere indirdiği belirtildi. İnceleme süreci devam ederken, havayolunun bu kararın etkisiyle 23 bin yolcusunu etkilediği ifade edildi.

Orman yangınına havadan müdahale Orman yangınına havadan müdahale

Alaska Havayolları yetkilileri, iptallerin önümüzdeki günlerde devam etmesinin beklendiğini ve seyahat edenlere sorunsuz bir deneyim sunmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Bu durumun, hava taşımacılığı endüstrisindeki güvenlik standartlarına ve düzenlemelere dair genel endişeleri bir kez daha gündeme getirdiği söylenebilir.

Havayolu şirketi, yolculara esnek seyahat seçenekleri sunmak adına çözümler üretmeye çalışırken, yaşanan olayın detaylarına dair kamuoyunu düzenli olarak bilgilendirmeye devam edeceğini vurguladı. İptallerle ilgili gelişmeleri takip etmek ve yolcuların güvenliği konusundaki endişeleri gidermek için şirketin resmi açıklamalarını bekleyen birçok seyahat eden bulunuyor.