Darüşşafakalı Öğrenciler TEKNOFEST’te Zirvede Darüşşafakalı Öğrenciler TEKNOFEST’te Zirvede

Türk Hava Yolları, 31 Mart itibariyle resmi uçuşlarına başlamaya hazırlanırken, Ajet için inovatif bir adım atmaya karar verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, uçaklarda internet hizmeti sunma planları doğrultusunda bir ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Bolat, Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile gerçekleştirdiği toplantıda, Ajet uçaklarında internet hizmetinin sağlanması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bolat, Linkedin hesabından yaptığı paylaşımda, ihale sürecinin devam ettiğini ve Türksat'ın bu ihaleyi kazanmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

AJet'in yolcularına yüksek hızda kesintisiz internet hizmeti sunmayı amaçlayan Bolat, bu hizmeti ekonomik bir şekilde sağlamak için ihaleye çıkacaklarını dile getirdi. Ayrıca, Türk Hava Yolları iştirakleri olan THY Teknik AŞ ve TCI Kabin İçi Sistemleri AŞ'nin bu projede ve "Global Kommunikasyon" projesindeki rolünü değerlendirdiklerini ifade etti.

Şu anda THY uçaklarında geniş gövdede internet hizmeti sunulsa da, kısa uçuşlarda da bu hizmete olan talep göz önüne alınarak Ajet için böyle bir adımın atılması bekleniyor.

Ayrıca, Bolat'ın paylaşımında, Kale Arge Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay ve Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata'nın ziyaretleri de yer aldı. Bu ziyaretlerin, Türkiye'nin havacılık alanındaki önemli şirketlerinin üretim kabiliyetlerinin geliştirilmesine yönelik ortak adımlar atma amacını taşıdığı belirtildi. Bolat, ülkemizin savunma ve havacılık alanındaki ihracatının arttırılması hedefi doğrultusunda, endüstri işbirliği çerçeve anlaşmaları ve üretim kabiliyetlerinin artırılması üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını da paylaştı.