Airbus Yaşam Döngüsü Hizmetleri Merkezi (ALSC), Çin'in Chengdu şehrinde faaliyete geçti. ALSC, bir uçağın tüm yaşam döngüsünü yönetmek üzere çeşitli çözümler sunarak uçak park etme, depolama, bakım, yükseltme, dönüştürme, parçalama ve geri dönüşüm hizmetlerini tek bir noktadan sunan bir merkezdir. Chengdu'daki bu merkez, Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) ve Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC) tarafından sertifikalandırılmış olup çevresel etkileri azaltmak amacıyla LEED sertifikasına sahip ana binaları içermektedir.

Dünya genelinde yolcu sayısı arttı Dünya genelinde yolcu sayısı arttı

ALSC'nin Chengdu'daki merkezi, 717.000 metrekarelik bir alana yayılmış olup 125 uçak depolama kapasitesine sahiptir. Merkez, Airbus, Tarmac Aerosave ve Chengdu şehri arasında bir ortak girişimdir. Tarmac Aerosave, uçak depolama, parçalama ve geri dönüşüm konusundaki 15 yılı aşkın deneyimini bu projeye getirirken, Airbus şirketi Satair de yaşlanan uçakları satın alacak, kullanılmış parçaları ticaret yaparak dağıtacak ve yaşam döngüsü hizmetlerinin tam kapsamını sağlayacaktır.

Airbus Müşteri Hizmetleri SVP Cristina Aguilar, "Airbus Yaşam Döngüsü Hizmetleri Merkezi'nin Chengdu'da faaliyete geçmesini görmekten mutluluk duyuyorum. Bu, sürdürülebilir havacılığı öncüleme amacımıza yankılanıyor ve uçak yaşam döngüsü boyunca çevresel sorumluluğumuza yaklaşımımızı gösteriyor. Servis merkezimiz, havacılık endüstrisi için döngüsel ekonominin gelişiminde Çin-Avrupa işbirliğinin harika bir örneğidir" dedi.