Fly Kıbrıs Hava Yolları hızlı başladı Fly Kıbrıs Hava Yolları hızlı başladı

Airbus ve Uluslararası Havalimanları Konseyi (Airports Council International - ACI), havacılığın çevresel etkisini azaltma çabalarını desteklemek amacıyla bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bu yeni ortaklık, dünyanın önde gelen uçak üreticisi ile en büyük ve en önemli uluslararası havaalanı derneğinin güçlerini birleştirerek hem havacılığı karbonsuzlaştırma hem de uçak gürültüsünü azaltma konusunda önemli ilerlemeler kaydetmeyi hedefliyor.

Ortaklık, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları (SAF'ler), hidrojen teknolojileri, ileri hava mobilitesi, operasyonel verimlilik ve uçak gürültü yönetimi uygulamaları gibi kilit alanları da ele alacak. Düşük karbon operasyonları konusunda bilgi ve perspektif alışverişini teşvik edecek, sektörün ilerlemesini iletecek, ortak rehberlik materyalleri geliştirecek ve potansiyel olarak politikalar ve standartlar üzerinde birleşik pozisyonlar formüle ederek sektör hedeflerine ulaşmayı amaçlayacak.

Airbus baş sürdürülebilirlik sorumlusu Julie Kitcher, "Bu ortaklık, havacılığın çevresel etkisini azaltma çabalarımızda önemli bir adımı temsil ediyor. Teknolojik uzmanlığımızı ACI World'ün geniş ağı ve operasyonel bilgileriyle birleştirerek, sürdürülebilir havacılığı destekleyen politikaları ve standartları etkilemeyi ve sektör genelinde yeniliği teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Birlikte, karbonsuzlaşma hedeflerimize ulaşmak ve küresel havacılık sektörünün sürdürülebilirliğini artırmak için uyumlu ve bütünleşik bir yaklaşım yaratabiliriz," dedi.

ACI World genel müdürü ve CEO'su Luis Felipe de Oliveira, "Airbus ve ACI World'ün bu öncü iş birliği anlaşması, 'net sıfır' karbon havacılık endüstrisine doğru yolculuğumuzda önemli bir adımı işaret ediyor. Bu stratejik ittifak, dünya genelindeki havaalanlarının sürdürülebilir havacılığa olan sarsılmaz bağlılığını vurguluyor ve sadece çevresel etkilerimizi azaltmakla kalmayıp aynı zamanda hava yolculuğunun sosyo-ekonomik faydalarını en üst düzeye çıkarmamızı sağlıyor. Sürdürülebilir havacılık yakıtları (SAF'ler), hidrojen teknolojileri, ileri hava mobilitesi, operasyonel verimlilik ve uçak gürültü yönetimi gibi kilit alanlara odaklanarak, havacılıkta sürdürülebilirlik için yeni standartlar belirliyor ve daha yeşil bir geleceğe giden yolu açıyoruz," dedi.

Bu iş birliği, Airbus ve ACI Europe arasında iki yıl önce başlayan ve alternatif enerjilerin, özellikle hidrojen ve SAF'ın, Avrupa ittifakları içinde kullanımı üzerinde çalışarak, teknik verileri Avrupa havaalanları ile paylaşarak ve önemli sektör etkinliklerinde ilerlemeyi bildirerek ilişkileri güçlendiren başarılı ortaklık üzerine inşa ediliyor. Bu iş birliğinin küresel ölçekte genişletilmesi, uçak üreticileri ve havaalanı işletmecileri arasında entegre çabaların önemini vurguluyor.