Air India, Hindistan Sivil Havacılık Dairesi'nden (DGCA) Airbus A350 ve A320 uçaklarında hat bakımı yapma yetkisi almayı başardı. Bu, A350 ailesi uçakları için Hindistan'da Part-145 onayını alan ilk Hindistan operatörü olma özelliğini taşıyor.

Bu başarı, Air India'nın filosuna Mart 2024'e kadar katılacak olan altı A350 için sorunsuz operasyonları ve bakımı sağlama adına önemli bir adımı temsil ediyor. Şirket, Şubat ayında verdiği 470 Airbus ve Boeing uçağı siparişi kapsamında 40 adet A350 dahil etmişti.

Bu onay ile birlikte şirket, gelen filosunun temel bakım ihtiyaçları için üçüncü taraf veya yabancı bakım hizmeti sağlayıcılarına olan bağımlılığını azaltarak tüm A350 bakım ve onarım yeteneklerini kendi bünyesinde gerçekleştirebilecek. Bu yetenek, şirketin Hindistan'da güçlü bir Bakım, Onarım ve Operasyon (MRO) ekosistemi oluşturma politikasına paralel olarak değerlendiriliyor.

Air India'nın Baş Teknik Sorumlusu Sisira Dash, bu anı işaret etmek adına ekibine ve DGCA yetkililerine teşekkür etti. Dash, "Bu, A350 uçakları için bakım ve sorunsuz işletme sağlamak adına büyük bir destek. İlk uçağımız kısa süre içinde filomuza katılacak." dedi.

Air India, teknolojik olarak gelişmiş A350'yi filosuna ilk dahil eden Hindistan havayolu olması nedeniyle bu uçak tipini hizmet verme konusunda hazırlıklı olmak üzere önceden çalışmalara başlamıştı. Air India, Vistara ve AIX Connect temsilcilerinden oluşan mühendislik ekipleri, Airbus'ın Toulouse tesisinde uzmanlaşmış kurslara katıldı. Mühendisler, yapı değerlendirme ve motor çalıştırma gibi konularda özel kurslar aldılar ve mühendislik departmanının üst düzey yöneticileri A350 genel tanıtım kursuna katıldılar.

Havalimanları 6 ayda 104,8 milyon yolcuya hizmet verdi Havalimanları 6 ayda 104,8 milyon yolcuya hizmet verdi

Ayrıca, Air India'nın teknisyenleri A350 için planlı bakım faaliyetleri, kontroller ve diğer bakım görevlerini gerçekleştirme konusunda deneyim kazanabilmeleri için Singapur'daki SIA Engineering Company ile iş birliği yaparak geniş kapsamlı genel tanıtım eğitimi aldılar.

DGCA, aynı zamanda Air India'nın Mumbai ve Hyderabad'deki simülatör tesislerine olan onayını da yeniden sağladı.

Kaynak: AERONEWS24