Lufthansa, SWISS ve Austrian Havayolları, Tel Aviv seferlerine 8 Ocak 2024 tarihinde geri dönme planları yapıyor. 9 Ekim 2023 tarihinde İsrail ile Gazze Şeridi'ndeki çatışmalar nedeniyle bu hizmetleri geçici olarak durduran havayolu şirketleri, güvenlik durumunu yakından takip ettiklerini ve yerel ile uluslararası otoritelerle sürekli olarak iletişim halinde olduklarını duyurdu.

Tel Aviv'e geri dönmeyi planlayan Lufthansa Grubu havayolları arasında Lufthansa, SWISS ve Austrian bulunuyor. İlk etapta Lufthansa, Frankfurt'tan haftada dört sefer ve Münih'ten haftada üç sefer düzenleyecek. Austrian Airlines ise Viyana'dan haftada sekiz sefer ve SWISS de Zürih'ten haftada beş sefer ile Tel Aviv'e uçacak. Bu duyuru ile birlikte Lufthansa Grubu havayolları, Tel Aviv'e toplamda haftada 20 uçuş düzenleyecek, bu da normal uçuş programının yaklaşık %30'unu temsil ediyor.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Havayolu şirketleri, güvenlik durumunu yakından takip ediyor ve değişen koşullar nedeniyle uçuş programında düzenlemeler yapılması olasılığını belirtti. Şirket ayrıca, güvenlik konusundaki önceliklerini vurgulayarak, düzenli olarak yapılan güvenlik değerlendirmelerinin yanı sıra hükümet yetkilileri ve sivil havacılık otoriteleri ile yakın işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

Tel Aviv'deki diğer havayolu operasyonları da göz önüne alındığında, 2023 Eylül'üne kıyasla Aralık 2023'te haftalık uçuş sayısı %66,4 oranında azalarak 498'e düştü. El Al, şu anda haftada 259 uçuşla en fazla uçuşu gerçekleştiren havayolu olurken, İsrail'e uçuş yapan diğer firmalar arasında Israir, Wizz Air, Blue Bird, Flydubai, Arkia, Azimuth Airlines, Ethiopian ve Etihad bulunuyor.

Bu açıklamalarla birlikte, Lufthansa Grubu'nun Tel Aviv'e dönüşü, havacılık sektöründe güvenlik ve operasyonel durumun yakından izlendiği bir dönemde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: AERONEWS24