Air India, Vistara ile birleşmenin ardından pozisyonları gereksiz hale gelebilecek yaklaşık 600 çalışanı için Gönüllü Ayrılık Programı (VSS) başlatmaya hazırlanıyor. Financial Express'in haberine göre, bu birleşme sonucunda tüm uçuş ekibi görevlerine devam edecek çünkü havayolu şirketi, birleşme sonrası önemli operasyonel büyüme bekliyor.

Air India yönetimi, yakın zamanda çalışanlarına birleşme sonrasında bazı rollerin artık gerekli olmayabileceğini bildirdi. İş kayıplarını en aza indirmek amacıyla Tata Grubu, bazı çalışanları yeni rollere yönlendirmek için yeniden beceri kazandırma çalışmaları yapmayı ve diğerlerini grup içindeki farklı şirketlere yerleştirmeyi planlıyor.

Bir kaynak, "Program bu ayın ortasında uygulanabilir. Yönetim kurulu bu konuda değerlendirmelerde bulunacak," şeklinde konuştu.

DENTUROD Başkanı Şen’den THY’ye Sefer Artırma Çağrısı DENTUROD Başkanı Şen’den THY’ye Sefer Artırma Çağrısı

Air India'nın şu anda yaklaşık 19.000 çalışanı bulunurken, Vistara'nın yaklaşık 6.500 çalışanı var. Gönüllü ayrılık programına ek olarak, etkilenen çalışanlara sağlık ve diğer faydalar da sunulacak. Bu gelişme, Boston Consulting Group (BCG) ve Deloitte gibi küresel firmaların yardımıyla her iki havayolunda yapılan kapsamlı uyum çalışmasının ardından geldi.

Havayolu grubu, yasal birleşme sürecini hızlandırırken, operasyonel entegrasyonun daha uzun sürebileceğini belirtti. Ayrıca, operasyonel süreçleri, ücret ölçeklerini, çalışan derecelerini ve rollerini Vistara ile uyumlu hale getirdi.

Air India İşleyiş Prosedürlerini Uyumlu Hale Getirdi

Air India, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Tata Group'a ait dört havayolu için operasyonel prosedürleri uyumlu hale getirdiğini ve kilit fonksiyonlar için destekleyici kılavuzları hizaladığını duyurdu. Tata Group'un (%51) ve Singapore Airlines'ın (%49) ortak girişimi olan Vistara, birleşerek tek bir tam hizmet havayolu oluşturmak amacıyla Air India ile birleşiyor. Aynı zamanda, Air India'nın yan kuruluşları olan AIX Connect ve Air India Express, tek bir düşük maliyetli havayolu oluşturmak üzere birleşiyor.

Air India, resmi açıklamasında, "Son 18 ayda, 100'den fazla üyesi bulunan bir ekip en iyi uygulamalar üzerinde uyum sağlamak ve ortak işletim prosedürlerini benimsemek için çalıştı. Bu çalışmanın sonucu, tam hizmet veren havayolu ve düşük maliyetli havayolu için iki ayrı kılavuz olacak," dedi.

Kaynak: AERONEWS24