Türk Hava Yolları'nın Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, şirketin gelecek planları ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl 83,4 milyon yolcu taşıyan THY, bu yıl yolcu ve kargo alanında yüzde 14 büyüme hedefliyor.

THY'nin istihdamı artırma planları doğrultusunda Ahmet Bolat, 82 bin çalışan sayısını yüzde 10 artırarak 8 bin yeni çalışanı bünyelerine katacaklarını belirtti. Bu yeni istihdamın 600'ünün pilot olacağını vurgulayan Bolat, kabin memuru alımları için nisan ayında ilan vereceklerini açıkladı.

Şirketin büyüme stratejilerinden biri olan turizmde nitelikli turist sayısını artırmak için 11 hedef ülkede tanıtım faaliyetleri yaptıklarını söyleyen Bolat, 11 ülkede 10 milyon turist ve 30 milyar dolar gelir hedeflediklerini ifade etti.

Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları'nın önümüzdeki on yıldaki hedeflerini paylaşarak dünyanın en geniş dokuzuncu filosuna sahip olduklarını ve hedeflerinin beşinci sıraya yükselmek olduğunu belirtti. 2003'te 10 milyon olan yolcu sayısını 2013'te 48 milyon kişiye, 2023'te ise 83,4 milyon kişiye çıkardıklarını dile getiren Bolat, bu yıl 92,5 milyon yolcu taşıma hedeflerinin yanı sıra 2033'te 171 milyon yolcu taşımayı planladıklarını ifade etti.

Virgin Atlantic ve SAS Yeni Anlaşma İmzaladı Virgin Atlantic ve SAS Yeni Anlaşma İmzaladı

Türk Hava Yolları'nın ekonomiye katkısı hakkında da konuşan Bolat, geçen yıl 56 milyar dolarlık bir katkı sunduklarını ve 2028'de bu rakamı 101 milyar dolara, 2033'te ise 144 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Ahmet Bolat, şirketin sunduğu hizmet ihracatı sayesinde cari dengeye pozitif katkılarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bolat ayrıca, Türkiye'nin tarih, kültür, din ve medeniyet varlıklarını iyi tanıtmak gerektiğini vurgulayarak, Göbeklitepe gibi değerleri Türk Hava Yolları uçaklarında tanıtmaya başladıklarını ifade etti. Blogger tanıtımlarının önemine de değinen Bolat, yabancı blogger'ların Türkiye'yi tanıtmasının Türkiye'ye yapılan bal ve kaymak gibi ihracatları artırdığını örnekleyerek paylaştı.

Son olarak, yılbaşında yapılan ücret artışlarına atıfta bulunan Bolat, bilet fiyatlarını yüzde 10 artırmadıklarını, fiyatlarının neredeyse otobüs bilet fiyatlarıyla yarıştığını ve bu dönemde Van'dan günde 40 otobüs dolusu yolcu taşıdıklarını belirtti. İstanbul Havalimanı'na uçan yabancı firmaların sayısının 100'ü bulduğunu ifade eden Bolat, daha fazla firmanın gelmesini ve İstanbul'u hub olarak kullanmalarını teşvik ettiklerini sözlerine ekledi.