Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı öncülüğünde  Afyonkarahisar Valiliği, Türkiye Turizm Tanıtım Ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türk Hava Yolları (THY), ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 'nin İşbirliğinde Afyonkarahisar'a gelen Rus seyahat acentaları ile bölgedeki yerel acentalar ve oteller arasında B2B  görüşmeleri yapıldı.

Afyonkarahisar Valiliği

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel, ziyaret hakkında bilgi vererek “Rus Seyahat Acentası yetkilileri misafirlerimiz ile Sağlık Turizmi ve Afyonkarahisar Turizmi hakkında fikir alışverişi yaptık. Sağlık Turizmi konusunda Afyonkarahisar'ın termal kaynaklarıyla bilinen önemli bir turizm merkezi olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu ziyaretin turizm potansiyelini artırma bakış açısından önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

Afyonkarahisar'ın, zengin kültürel mirası, termal kaynakları ve doğal güzellikleri ile Rus turistler için cazip bir destinasyon olması hedefleniyor.

Rusya’dan gelen seyahat acentaları temsilcileri de Afyonkarahisar’ın sunduğu turizm olanaklarından oldukça etkilendiklerini ifade etti. Temsilciler, bölgenin tanıtımı için çeşitli pazarlama ve tanıtım faaliyetleri yürüteceklerini belirtti.

Afyonkarahisar Emre Gölü

İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin kalbi Atatürk Kültür Merkezi'nde atacak İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin kalbi Atatürk Kültür Merkezi'nde atacak

Bu işbirliği kapsamında, Afyonkarahisar’da çeşitli turizm etkinlikleri düzenlenecek ve Rus turistlere özel paket turlar hazırlanacak. Ayrıca, Rusya’da Afyonkarahisar’ı tanıtıcı seminerler ve fuar organizasyonları da planlanıyor.

Afyon İkbal Otel

Afyonkarahisar’ın turizm sektöründe uluslararası işbirliklerine açık olması, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak ve turizmde yeni fırsatlar yaratacak.

Afyonkarahisar Frig