Afganistan'ın Badakhshan bölgesinde, Top Khana, Kiran, Minjan ve Zebak ilçelerini içeren dağlık bölgelerde bir yolcu uçağının düştüğü bildirildi. Khaama Press tarafından aktarılan bilgilere göre, uçak Hindistan'a ait olarak iddia edilmiş, ancak sonradan Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGCA) tarafından yapılan açıklamada, kaza kırım uçağının hiçbir Hindistan havayoluna ait olmadığı doğrulandı. DGCA yetkilisi, "Bu uçak Hindistan'a ait değil. Badakhshan vilayetinin Kuran-Munjan ve Zibak ilçeleri yanındaki Topkhana dağlarında düşen uçak, Fas kayıtlı DF-10 uçağıdır" dedi.

Uçak, iddialara göre Cumartesi gecesi Badakhshan'ın Zebak ilçesinin dağlık arazisine saparak düşmüştü. Ancak, ilin güvenlik yetkilileri, uçağın türü ve içinde bulunan yolcu sayısının henüz belirlenmediğini belirtti.

Bazı Afgan medya kaynakları, uçağın bir charter uçuşu gerçekleştirdiğini ve Moskova'ya gitmekte olduğu sırada düştüğünü iddia ederken, diğer kaynaklar ise uçağın bir tarifeli yolcu uçağı olduğunu belirtti.

S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı

Olayın detayları netleştikçe ve resmi açıklamalar geldikçe daha fazla bilgi ortaya çıkacaktır. Ancak şu an için elimizde net bilgiler bulunmamaktadır.