Abu Dabi Emirliği'nde bulunan beş havalimanını işleten şirket olan Abu Dabi Havalimanları, 2024 yılının ilk çeyreğinde olağanüstü yolcu trafiği yaşandığını açıkladı.

Sonuçlar, Ocak ve Mart 2024 arasındaki yaklaşık 90 gün boyunca beş havalimanından geçen yolcu sayısının 6,9 milyonu aştığını gösterdi. Bu, 2023 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 35,6'lık gözle görülür bir artışı yansıtıyor. Bu süreçte 5,1 milyon yolcu seyahat etti.

2024 yılının ilk çeyreğinde, küresel talepteki yolcu ve ticari hizmetlerdeki artışın da etkisiyle, hava trafiğinde belirgin bir büyüme yaşandı. 2023 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 11,4 artışla 61.737 hava hareketi kaydedildi.

ZAYED ULUSLARARASI HAVAALANI

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

Zayed Uluslararası Havalimanı, 2024 yılının ilk üç ayında 6,8 milyondan fazla yolcuyu ağırladı. Yolcular, yakın zamanda açılan yeni binadaki seçkin olanak ve hizmetlerden yararlandı. Hava trafiğinde yüzde 26,6'lık, yolcu trafiğinde ise yüzde 36'lık ciddi bir artış yaşandı.

Zayed Uluslararası Havalimanı, 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkmen Havayolları'nın uçuşlarını yeniden başlatması ve Abu Dabi'yi Çin'in Haikou kentine bağlayan Hainan Havayolları'nın faaliyete geçirilmesi gibi adımlarla havayolu tabanını genişletti. Bu, düzenli sefer yapan havayolu şirketlerinin toplam sayısını 29'a çıkardı.

Londra, Abu Dabi Havalimanları üzerinden seyahat edenler için favori destinasyon konumunu korurken, favori beş destinasyon arasında Mumbai, Kochi, Delhi ve Doha da bulunuyor. Bu süreçte yaklaşık 290.000 yolcu İngiltere'nin başkentine seyahat etti.

Bu rakamlar Zayed Uluslararası Havalimanı'nın bölgesel ve uluslararası destinasyonlardan gelen yolcular için tercih edilen seyahat noktası olduğunu gösteriyor.