ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'de İran bağlantılı gruplara ait hedefleri vurduğunu açıkladı. Savunma Bakanlığı yetkilisi, vurulan hedeflerden birinin komuta merkezi, diğerinin ise silah deposu olduğunu belirtti.

Savunma Bakanı Lloyd Austin, F-15 uçaklarıyla gerçekleştirilen operasyonlarda Ebu Kemal ve Mayadin kentleri yakınlarındaki hedeflerin vurulduğunu açıkladı. Bu operasyon, son bir hafta içinde Suriye'de İran bağlantılı gruplara ait hedeflere yapılan ikinci saldırı oldu.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Daha önce 9 Kasım'da da benzer bir operasyon gerçekleştiren ABD, o zaman İran İslam Devrimi Muhafızları ile bağlantılı hedefleri vurmuştu. Savunma Bakanı Austin, bu operasyonda İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı bir silah deposu tesisinin hedef alındığını açıklamıştı.

Lloyd Austin, bölgede bulunan ABD personeli ve üslerinin korunması için gereken önlemlerin alınmaya devam edeceğini vurgulamıştı. Pentagon'un geçen haftaki Suriye operasyonu, İran destekli Husi isyancılarının Kızıldeniz üzerinde uçan ABD'ye ait bir insansız hava aracını düşürmesinin ardından gerçekleşmişti.