CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kocaeli Cengiz Topel, Balıkesir Merkez, Çanakkale Gökçeada ve Uşak Havalimanları'nda yolcu ve sefer olmamasına rağmen artan personel sayısını gündeme getirdi. Sarıgül, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu havalimanlarında personel sayısının artmasının nedenini sorgulayarak, "Havalimanları sinek avlarken neden personel artışı yapılır? Neden bu havalimanlarına işlerlik kazandırılmaz?" sorularını sordu.

Sarıgül, özellikle Uşak Havalimanı'nda 2019 yılından bu yana tek bir yolcu taşınmamasına rağmen personel sayısının 64'ten 92'ye çıktığını belirtti. Aynı şekilde Balıkesir Merkez Havalimanı'nda son 5 yılda yolcu ve uçak trafiği olmamasına rağmen personel sayısının arttığını ifade etti. Çanakkale Gökçeada Havalimanı'nda 11 yıl önce hizmete açıldığı halde 5 yıldır yolcusu olmadığına dikkat çeken Sarıgül, personel sayısının 2018'de 37 iken 44'e çıkarıldığını belirtti. Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'nda da yolcu taşımacılığının sıfırlanmasına rağmen personel sayısının 70'ten 92'ye çıkarıldığını dile getirdi.

Bakan Uraloğlu: 9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı Bakan Uraloğlu: 9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı

Sarıgül'ün bu açıklamaları, havalimanlarında işlevsizlik ve personel artışının kamu kaynaklarının etkin kullanımı açısından eleştirildiği bir bağlamda ön plana çıkıyor.