Sivil Havacılık

Zürih Havalimanı'nın kış programı belli oldu

27 Ekim Pazar günü saatlerin geri alınmasıyla birlikte Zürich Havalimanı’nda kış uçuş programı yürürlüğe girecek. 2024/2025 kış sezonunda, toplam 53 havayolu şirketi tarafından 169 destinasyona uçuş gerçekleştirilecek.

Abone Ol

27 Ekim Pazar günü saatlerin geri alınmasıyla birlikte Zürich Havalimanı’nda kış uçuş programı yürürlüğe girecek. 2024/2025 kış sezonunda, toplam 53 havayolu şirketi tarafından 169 destinasyona uçuş gerçekleştirilecek. Bu sezonun dikkat çeken yenilikleri ise Edelweiss ve Easyjet'in eklediği yeni destinasyonlar olacak.

Edelweiss, 18 Aralık’tan itibaren haftada iki seferle Gizeh/Sfenks rotasına uçmaya başlayacak. Şubat ayı sonundan itibaren ise Muscat aktarmalı olarak Umman’ın sahil şehri Salalah’a haftada iki kez uçuş gerçekleştirecek. Tunus’a da sezonluk uçuşlar düzenleyecek olan Edelweiss, bu destinasyonlarda Tunusair’in yaz sezonunda sunduğu uçuşları tamamlayacak.

Easyjet ise Bordeaux ve Manchester’ı kış uçuş programına ekleyerek ağını genişletiyor. Böylece Easyjet, Swiss’ten sonra bu iki şehre bağlantı sağlayan ikinci havayolu olacak.

Etihad Airways, mevcut Zürih-Abu Dabi hattını Haziran 2025’e kadar kademeli olarak günde iki sefere çıkaracak. Bu ek seferler yolculara Orta Doğu, Asya, Afrika ve Avustralya'ya seyahatlerinde daha fazla seçenek sunacak.

Cathay Pacific, kış sezonunda Hong Kong'a olan uçuşlarını günlük olarak yeniden başlatacak. Aynı şekilde Ethiopian Airlines, Ekim 2024 sonundan itibaren Addis Ababa’ya olan uçuşlarını günlük olarak artıracak.

Air India, yaz aylarında başlattığı Zürih-Delhi direkt uçuşlarını kış aylarında da sürdürecek. Haftada dört kez gerçekleşecek bu uçuşlar, Swiss’in Delhi’ye olan günlük seferlerine alternatif olacak.

Oman Air, 5 Ekim itibarıyla Muscat’a yeniden uçmaya başladı ve kış sezonunda haftada beş uçuş gerçekleştirecek.

Swiss’in 2025 yaz destinasyonları olan Seul ve Toronto, Mart ayında planlanandan erken başlatılacak. Ayrıca Cluj-Napoca ve Košice’ye yaz aylarında başlatılan uçuşlar haftada üç kez devam edecek. Londra Gatwick ise günlük olarak hizmet vermeye devam edecek.

GP Aviation, Zürih-Priştine hattını kış sezonunda da günlük olarak sürdürecek ve bu destinasyona Edelweiss ile Chair Havayolları’na alternatif bir seçenek sunacak.

Eurowings, Berlin uçuşlarını yaz sezonundaki gibi kış aylarında da haftada 11 sefere kadar çıkaracak.

Edelweiss, kış sezonunda haftada iki kez Djerba’ya uçmaya başlayacak. Ayrıca Bilbao, İbiza, Antalya ve Cagliari’ye olan uçuşlar da sezon boyunca devam edecek. Split ve Faro ise ilk kez yıl boyu hizmet sunacak. Edelweiss, 3 Kasım’dan itibaren Bogota ve Cartagena’ya yeni seferler başlatacak.

Kış uçuş programında kuzey destinasyonları da yoğun ilgi görüyor. Edelweiss, Finlandiya ve Norveç’e olan uçuşlarını artırarak Tromsø’ya haftada beş sefer düzenleyecek. Ayrıca Kittilä ve Rovaniemi’ye ilk kez tarifeli uçuşlar başlatılacak. Evenes (Lofoten) de bu kış uçuş programında yer alacak. Kuusamo ve Ivalo’ya ise Aralık ortasından Mart sonuna kadar uçuşlar düzenlenecek.

Zürich Havalimanı’nın 2024/2025 kış uçuş programı 29 Mart 2025’e kadar sürecek.