Havacılık sektöründe karbonsuzlaşma çabaları kapsamında faaliyet gösteren ZeroAvia, diğer şirketlere elektrikli uçak bileşenleri üretme imkanı sunuyor. Şirket, Everett, Washington'daki Paine Field'da bulunan yeni üretim tesisi açılışında, elektrik motorları, silikon karbür invertörler, yakıt hücreleri için proton değişim membranları ve kompresörler gibi bileşenlerin üretiminde uzmanlaştığını duyurdu.

ZeroAvia, 600 kilowattlık ZA600 güç aktarma organı için sertifikasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, 20 kişilik bölgesel uçakları dönüştürmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Şirket aynı zamanda, 90 kişilik uçakları güçlendirmek için kullanılacak olan 2 megavatlık ZA2000 motorunun geliştirilmesine de odaklanıyor.

ZeroAvia, elektrikli ve hidrojenle çalışan uçaklar için çalışmalar yapan diğer şirketlerle aktif olarak görüşmelerde bulunuyor. Şirketin Kurucusu ve CEO'su Val Miftakhov, bu adımın şirketin hissedar değerini artıracağını ve havacılık sektöründeki iklim etkisini azaltmada önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Şirketin Everett'teki 136,000 metrekarelik üretim hattının yanı sıra, bir Hidrojen Mükemmeliyet Merkezi kurmayı planladığı da duyuruldu. ZeroAvia, üçüncü taraf müşteriler için elektrikli motorlar, invertörler ve yakıt hücresi bileşenlerinin yanı sıra özelleştirilebilir PEM'ler sunmayı taahhüt ediyor.