Sivil Havacılık

Yurt Dışı Çıkış Harç Pulu Değişimi İGA'da Nasıl Yapılıyor?

Eski yurt dışı çıkış harç pulu 12/8/2024 tarihi saat 00:00’dan itibaren geçerliliğini yitirmişti. Peki eski yurt dışı çıkış harç pulu İstanbul Havalimanı'nda yenileri ile nasıl değiştirilebilir?

Abone Ol

2/8/2024 tarih ve 32620 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7524 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 12/8/2024 tarihi saat 00:00’dan itibaren yurt dışı çıkış harç pulu 500 TL'ye yükseltilmişti. 

İstanbul Havalimanı'nda değişim yapmak isteyen vatandaşların, terminal dışında bulunan kargo bölgesindeki Gümrük Saymanlık Müdürlüğü veznelerine 12.08.2024 - 13.09.2024 tarihleri arasında başvurmaları gerekiyor.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI ONLINE OLARAK DA ALINABİLİYOR

Yurt Dışı ÇIkış Harç Pulu Havalimanlarında bulunan otomatlardan ve dijital ortamlardan alınabiliyor. Mobil Bankacılık'ta ödemeler kısmından sırasıyla Vergi, Ceza ve İcra Ödemeleri / Pasaport ve Yurt Dışı Çıkış Harcı ödemeleri kısmından ödemeler gerçekleştirilebiliniyor. Ayrıca Dijital Vergi Dairesi üzeerinden de Yurt Dışı Çıkış Harç Pulu ödemesi yapılabiliniyor. 

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCINDAN MUAF OLANLAR

- Çıkış tarihi itibariyle yurt dışında oturma izni bulunduğunu belgeleyenlerden,

- Ticari amaçla yük ve tolcu taşımaya yönelik kara, deniz, hava ve demiryolu araçlarında, yurt dışına çıkış sırasında fiilen mürettebat olan görevlilerden,

- 7 yaşını doldurmamış olanlardan,

- Türkiye Cumhuriyeti pasaportu dışında başka bir ülke pasaportuyla yurt dışına çıkış yapanlar ile pasaport dışındaki belgelerle yurt dışına çıkan kişiler söz konusu harca tabi değildir.