Bir YouTube yıldızı, alçaktan uçan bir helikopterin Lamborghini'ye havai fişek atmasını içeren bir gösteri nedeniyle 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Alex Choi olarak da bilinen 24 yaşındaki Suk Min Choi'ya, bir hava aracına patlayıcı veya yakıcı bir cihaz yerleştirilmesine neden olmaktan Kaliforniya federal mahkemesinde dava açıldı. YouTuber çarşamba günü gözaltına alındı.

Choi, 4 Temmuz 2023'te YouTube kanalında "Bir Lamborghini'yi Havai Fişeklerle Yok Etmek" başlıklı bir video yayımladı. Videoda Choi'nin helikopterde iki kadın varken "füzeleri ateşle" düğmesine bastığı görülüyor.

Halihazırda Choi'ya bir hava aracına patlayıcı veya yakıcı bir cihaz yerleştirilmesine neden olma suçu isnat edilmiş durumda.

Savcılara göre videoda daha sonra hızla giden Lamborghini'ye havai fişek atıldığı görülüyor. Gösteri, bir video oyunundaki sahneyi taklit etmek için yapılmış.

Dedektifler gösterinin Kaliforniya eyaletinde San Bernardino County'deki El Mirage Kuru Gölyatağı'nda çekildiğine inanıyor.

Yetkililer gösterinin çekim izni olmadan yapıldığını söyledi.

YouTube videosunun ikinci bölümü çekimlerin kamera arkasını gösteriyor. Savcılar, Choi'nin çekimleri koordine etmek ve yönetmekle ilgili atıflarda bulunduğunu söyledi. Choi ayrıca kamera ekibine "çılgıncasına aptal fikirlerinin bir parçası" oldukları için teşekkür ediyor.

Choi ayrıca birisi tekrar çekim yapıp yapmayacaklarını sorduğunda çekimi sonlandırmaya karar vermiş ve "Hayır, bu kadar. Havai fişeklerimiz bitti, değil mi?" demiş.

Savcılar gösterinin bir ay önce çekildiğine ve Choi'nin helikopterde havai fişek kullanarak çekim yapmak için izni olmadığına inanıyor. Ayrıca havai fişekleri Kaliforniya'da yasadışı olduğu için Nevada'dan satın almış.

Savcılara göre pilot başlangıçta bir Federal Havacılık İdaresi (FAA) müfettişine video hakkında hiçbir şey bilmediğini söyledi. Daha sonra yetkililerle konuştuğunu Choi'nin bilmesini istemediğini ve YouTube yıldızının arabalar ve uçaklarla güvenli olmayan faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

FAA yetkilileri pilotun lisansını ocakta iptal etti.

Bir drone operatörü de çekimle ilgili endişelerini dile getirdi ve yakınlarda herhangi bir ilk müdahale ekibi bulunduğunu hatırlamadığını söyledi. (Independent)

 

İGA İstanbul Havalimanı Avrupa havacılık liderlerini ağırlıyor İGA İstanbul Havalimanı Avrupa havacılık liderlerini ağırlıyor