Sivil Havacılık

YOLCULAR HAVALİMANINDA MAHSUR KALDI

Kolombiya’nın başkenti Bogota'da yaşanan olumsuz hava koşulları, geçtiğimiz hafta havayolu yolcularının havalimanında mahsur kalmasına neden oldu.

Abone Ol

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği-IATA, Kolombiya'nın El Dorado Havalimanı'nda geçtiğimiz hafta yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen uçuş iptalleri ve rötarlardan etkilenen yolcu sayısını duyurdu.

Kolombiya Sivil Havacılık Otoritesi, büyük aksamaların temel nedeninin kötü hava koşulları olduğunu açıklarken, Kolombiya Hava Trafik Kontrolörleri Birliği (Acdecta) ise hava koşullarının yanı sıra personel eksikliğinin de etkili olduğunu ileri sürdü.

İptal edilen seferler ve yaşanan rötarlar sonucunda binlerce yolcu, havalimanında mahsur kaldı. Yolcular, yaşadıkları çaresizliği sosyal medya platformlarında paylaştıkları videolarla ifade ettiler. El Dorado Havalimanı'ndaki bu olay, hava taşımacılığı endüstrisindeki zorluklara dair bir kez daha dikkat çekti ve yetkililerin benzer durumların önüne geçmek için etkili çözümler bulma çağrılarını beraberinde getirdi.