Sidney'den Tokyo'ya giden bir Qantas uçağında, uçak içi eğlence sisteminde yaşanan teknik bir sorun yolcuları zor durumda bıraktı. Sistem arızası nedeniyle bireysel film seçiminin mümkün olmadığı uçuşta, tüm ekranlarda +18 bir film oynatıldı.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Rekor Kırdı Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Rekor Kırdı

Olay, kısa bir süre önce gerçekleştirilen uçuşta meydana geldi. Qantas personeli, teknik sorunu çözmeye çalışırken yolculara hangi filmi izlemek istediklerini sordu. En çok tercih edilen film, 2023 yapımı müstehcen dram "New York'ta Bir Gece" (Daddio) oldu. Dakota Johnson ve Sean Penn’in başrollerini paylaştığı film, cinsel içerikli sahneleri ve çıplaklık barındıran +18 kategorisinde yer alıyordu.

Reddit'te bir yolcunun paylaştığına göre, uçak personeli filmi duraklatmakta zorlandı ve ekranlardaki görüntüler bir süre devam etti. Yolcu, "Duraklatmak, parlaklığı kısmak ya da kapatmak imkansızdı. Oynatılan film son derece uygunsuzdu, çıplaklık ve cinsel içerikli mesajlaşmalarla doluydu" ifadelerini kullandı. Özellikle aileler ve çocuklar için oldukça rahatsız edici olduğunu belirten yolcu, filmi değiştirmenin yaklaşık bir saat sürdüğünü iddia etti.

Qantas, yaşanan olayı Avustralya basınına doğrulayarak müşterilerinden özür diledi. Şirket sözcüsü, "Filmin nasıl seçildiğini gözden geçiriyoruz. Bu deneyim için içtenlikle özür dileriz. Uçuşun geri kalanında aile dostu bir film tüm ekranlarda gösterildi" şeklinde bir açıklama yaptı. Sözcü, teknik sorunlar nedeniyle nadir durumlarda bireysel film seçiminin mümkün olmadığını belirtti.

Qantas, olayla ilgili incelemenin sürdüğünü bildirdi.