EVA Air'e ait bir uçak, geçtiğimiz pazar günü yemek servisi sırasında şiddetli türbülansa yakalandı ve altı mürettebat üyesi hafif yaralandı. Olay, yolcuların yiyecek ve içeceklerinin etrafa saçılmasına neden oldu.

Yerel Tayvan medyası Formosa News'e göre, olay yerel saatle 16:55 civarında meydana geldi. Boeing 777-300 tipi BR238 sefer sayılı uçak, Jakarta Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'ndan (CGK) kalkarak Tayvan Taoyuan Uluslararası Havalimanı'na (TPE) gidiyordu. Uçak Jakarta'dan saat 14:30'da havalanmıştı.

Türbülans, uçağın 37.000 feet yükseklikte olduğu ve kalkıştan yaklaşık iki saat sonra, yemek servisi sırasında meydana geldi.

Olayın görüntüleri yerel medya tarafından sosyal medyada geniş çapta paylaşıldı. Görüntülerde yemeklerin ve içeceklerin kabin boyunca döküldüğü görülüyor.

Bir yolcu, Threads adlı sosyal medya platformunda, türbülans sırasında "Coca-Cola ile saç yıkama" yaşadığını esprili bir şekilde dile getirdi.

Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu

Türbülans, altı kabin görevlisinin hafif yaralanmasına yol açtı. Bir kabin görevlisi, Tayvan basınına yaptığı açıklamada, bir yolcunun kolundan tutması sayesinde tavana çarpmaktan kurtulduğunu belirtti.

Yolcular arasında herhangi bir yaralanma rapor edilmezken, uçak aynı gün yerel saatle 21:16'da TPE'ye güvenli bir şekilde iniş yaptı.