Virgin Australia'ya ait bir B737-800 uçağı, bir motorunun olası kuş çarpması nedeniyle alev almasının ardından acil iniş yapmak zorunda kaldı.

AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Olay, 17 Haziran 2024 tarihinde meydana geldi. VA 148 sefer sayılı uçuş, yerel saatle yaklaşık 17:48'de Yeni Zelanda'nın Queenstown Havalimanı'ndan (ZQN) Melbourne Havalimanı'na (MEL) doğru havalandı. Kalkıştan kısa bir süre sonra, uçak motorlarından birinden alevler yükselmeye başladı.

Uçakta bulunan 67 yolcu ve altı mürettebat, Queenstown Havalimanı'nın 180 kilometre güneyindeki Invercargill Havalimanı'na (IVC) acil iniş yapmak zorunda kaldı. Virgin Australia sözcüsü AeroTime'a yaptığı açıklamada, uçağın IVC Havalimanı'na güvenli bir şekilde indiğini ve motor yangınının olası bir kuş çarpması nedeniyle çıktığını belirtti.

Olay anını izleyen bölge sakinleri tarafından çekilen video görüntüleri, sosyal medyada, özellikle X (eski adıyla Twitter) platformunda paylaşıldı.

Havayolu, IVC Havalimanı'nda acil durum personelinin hazır bulunduğunu ancak misafirler veya mürettebat arasında herhangi bir fiziksel yaralanma bildirilmediğini açıkladı. Yolculara Invercargill'de bir gece konaklama imkanı sağlandı ve Queenstown Havalimanı'na geri dönmeleri için otobüs hizmeti düzenlendi. Yolcular, 18 Haziran 2024 tarihinde öğleden sonra Melbourne Havalimanı'na devam eden bir uçuşla yolculuklarına devam etti.

Kaynak: AERONEWS24