British Airways’in Londra Heathrow Havalimanı’ndan Newark’a gerçekleştirdiği uçuş, uçuş sırasında ortaya çıkan bir acil durum nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. 23 Ağustos 2024 Cuma günü, BA189 sefer sayılı uçuş, sabah saat 5:36'da Londra Heathrow’dan havalanarak Newark, New Jersey’e yaklaşık 7 saat sürecek bir uçuş için yola çıktı.

Uçağın kalkışından yaklaşık bir saat sonra, Boeing 787-10 tipi uçak (kuyruk numarası G-ZBLF), İrlanda’nın batısı üzerinde bir U dönüşü yaparak Londra’ya geri dönmeye karar verdi. Shauns_Aviation’dan alınan bilgilere göre, pilot, arka mutfakta havalandırma ünitesinden kaynaklandığı düşünülen dumanların tespit edildiğini belirtti.

TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül

Olay sonrası mürettebat, uçağın güvenli bir iniş gerçekleştirebilmesi için acil yakıt boşaltımı yaptı. Uçak, kalkıştan iki saat sonra Heathrow Havalimanı’na geri döndü ve 27R pistine iniş yaptıktan sonra itfaiye araçları tarafından karşılandı. Uçak daha sonra terminal 5’e geri taksi yaptı.

Bu olayın ardından, BA189 sefer sayılı uçuş iptal edildi. British Airways, yolcuların güvenliği için bu tür durumlarda hızlı ve etkili bir şekilde hareket ettiklerini belirtti.