Sivil Havacılık

YILLARDIR APRONDA DURAN UÇAK PARÇALANDI

Erzurum Havalimanı'nda yıllardır bekleyen arızalı Gürcistan uçağı, 12 yıl sonra parçalara ayrılarak aprondan çıkarıldı.

Abone Ol

Erzurum Havalimanı'nda yıllardır bekleyen arızalı Gürcistan uçağı, 12 yıl sonra parçalara ayrılarak aprondan çıkarıldı. 2011 yılında Van depreminde yardım malzemesi taşıyan uçak, kaza nedeniyle kentte uzun süre park halinde kalmıştı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından satılan uçak, Erzurumlu iş insanı Tayfun Alagaş tarafından 1,8 milyon liraya alındı. Uçak, şehir merkezinde bir kafe veya restoran olarak kullanılacak.

Gürcistan'dan yardım malzemesi getiren SKY Georgia Airlines'a ait "Ilyushin Il-76TD" tipi nakliye uçağı, 2011 yılında Van'daki depremde apronda geçirdiği kaza nedeniyle uzun süre Erzurum Havalimanı'nda bekletilmişti. Uçağın kokpitinde oluşan hasarın onarılması ve Gürcistan'a gönderilmesi amacıyla parka çekilen uçak, yıllarca bakımsız bir şekilde bekletilmişti.

Uçak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyle satıldı. Erzurumlu iş insanı Tayfun Alagaş tarafından 1,8 milyon liraya satın alınan uçak, şimdi şehir merkezinde bir kafe veya restoran olarak kullanılacak. Ancak uçağın nereye yerleştirileceği konusunda henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

Uçağın parçalara ayrılarak havalimanı dışındaki bir alana taşınması işlemi gerçekleştirildi. Kanat ve kuyruğu sökülen uçak, TIR'larla havalimanı dışına çıkarıldı. Tayfun Alagaş'ın projelendirdiği kafe veya restoran, şehir sakinlerine farklı bir mekan deneyimi sunacak. Bu girişim, uçağın ömrünü uzatarak ona yeni bir işlev kazandırmayı hedefliyor.